achtergrondplaatje

Reacties

Ervaringen met KrijgdeKleertjes

Een greep uit de vele reacties die we hebben gekregen.

 

 • Marlies Swinkels uit Maastricht: "KrijgdeKleertjes bevalt super! Mijn zoontje draagt nu ik dit schrijf net een 'nieuw' broekje en vestje. Ideaal dat je een pakket van een bepaalde grootte kan bestellen en dan weer even vooruit kan, zonder dat je steeds wat duurs/millieuvervuivlends moet kopen. We hebben al zoveel spullen, wat is er mooier dan dat te delen onder elkaar? Ik zal zelf, als hij er weer uit is gegroeid, ook zeker e.e.a. weer aanbieden." (oktober 2016)

 

 • Marieke: "Wat een ontzettend gave site is dit!!! Ik ben al helemaal fan en heb twee pakketten geupload en 1 pakket afgerekend op 1 middag. Geweldig!" (juni 2016)

 

 • D. de Bie: "Ik wil laten weten dat ik jullie initiatief echt super vind, ik heb al een aantal pakketten mogen ontvangen en het is steeds een cadeautje, zo leuk!!  En ook het geven is leuk om te doen."

 

 • Anne Meeldijk uit Kerkdriel: "Waanzinnig leuk initiatief van jullie deze site; hoop dat jullie hier heel lang mee doorgaan! Ik heb ondertussen ook mijn eerste pakketten mogen ontvangen en het is echt super! Hier gaat mijn dochter heel erg blij mee zijn :)"
   
 • I. v. Lievenoogen: "Als ik zie hoe snel Eva uit haar mooie kleertjes groeit, hoe zonde is dat om ze zomaar weg te gooien? En Eva krijgt er nog wat voor terug ook! Bovenal doe ik het voor een schonere aarde, wie gunt dat zijn kind nou niet?"

 

 • K. Beek: "De zolder raakt steeds voller met vacuumzakken vol kinderkleertjes. Daar is vast nog een kleine meid blij mee te maken, hebben wij de zolder ook weer terug :-) De afgelopen 2,5 jaar hebben we veel plezier gehad van alle kleertjes die we zelf gekregen hebben."

 

 • Milou Kriek: "Wat een goed initiatief. Ik heb heb zelf veel spullen staan die ik graag iemand geef. En zou zelf ook wel wat grotere maten kunnen gebruiken van kleding. Kleding beurzen kosten altijd veel tijd om aan deel te nemen. En marktplaats vind ik vaak te omslachtig voor kleding stukken.
  Ik heb heb nu al zin om de eerste 'verrassings' doos te kunnen open maken. "

 


Een interview met onze 'ruilkampioen' Aaike.

 

December 2013. Een jaar na de start van KrijgdeKleertjes heeft Aaike al 59 pakketten gegeven en 22 gekregen. Daarmee is ze onze 'ruilkampioen'. We zijn benieuwd naar haar verhaal.

 

Waarom doe je mee aan KdK?

"Ik ben fan van recyclen en 2ekans. Wegbrengen naar de kringloop is een makkelijke(re) optie maar minder leuk en je hebt er zelf dan ook niets meer aan."

 

Hoe komt het denk je dat jij de 'ruilkampioen' bent?

"Tijdens het einde van zwangerschapsverlof van de derde kreeg ik nog plotse opruim driften. De derde is een jongen en daarboven zitten twee meiden. Veel van mijn vriendinnen hebben oudere kinderen en/of geen meisjes waar ik de kleding aan kwijt kon. Dus was KdK de site die ik heb bestormd. Alle maten van geboorte tot aan de kledingmaat van de oudste heb ik weggedaan. Ik had het helemaal gehad met het bewaren, sorteren en steeds weer verplaatsen van doos naar doos. En dan blijkt dat je veel hebt verzameld en bewaard... Voor 'het geval dat'. Mijn ervaring is dat kleding en wellicht ook smaak en ervaring verandert in de loop van enkele jaren dus beter maar kleding wegdoen en als je iets nodig hebt dan maar weer goed speuren op KdK. 

Het was een grootste aanpak... We hebben een hele grote tafel van 2,80m lang en die lag bezaaid met kleding. Overal dozen, boxen, kleding en ook nog wijndoosjes die ik als KdK pakketjes heb gebruikt. Mijn man werd er echt gek van! En tussen de voedingen door was ik behoorlijk bezeten geworden van het afronden van deze klus. Wat ik me niet goed realiseerde was het effect....het plaatsen van veel dozen tegelijk gaf ook veel reacties en verkoop. Er waren momenten en dan overzag ik het niet helemaal meer: dhl, tnt, ophalen (en dan toch weer niet), nog even bewaren ivm vakantie, meerdere bestellingen van 1p, etc. heb echt snel een systeem moeten bedenken om overzicht te houden... Het heeft me echt weken gekost voordat het afgerond was. Ik leek wel zwanger met de plotse driften die daarbij horen :-)"

 

Heb je ook iets een grappigs meegemaakt?

"Opsturen van twee paketten met het idee dat het er 1 was. Dat maakt dat je dus een pakket kwijt bent....na veel zoeken moet je dus goed gaan nadenken en ( schaam schaam) gaan mailen naar een paar KdK kopers...De twee KdK kopers hebben dat onderling gelukkig opgelost. Sommige kopers komen de pakketjes ophalen ( of andersom) dat vind ik ook een leuke persoonlijke twist geven. Soms kun je een relatie leggen tussen mensen: zoals dat ik een pakketje kocht van iemand wat de schoonzus bleek van iemand die weer een pakketje bij mij kocht... Zelfde achternaam. Sommige contacten kunnen ook heel leuk zijn. Het lijkt dan net alsof je elkaar kent en dan heb je ook meer voor elkaar over."

 
Hoe zie je de toekomst qua ruilen?

"De toekomst... Nou het 'kledingkasten archief' is geleegd....het meeste is weg dus in de toekomst zal ik af en toe nog eens een pakkt erop zetten en ik hoop vooral in de toekomst nog veel te kunnen "kopen" met het opgebouwde tegoed. En ik hoop dat iedereen lekker goed gevulde pakketten blijft aanbieden want ik heb het idee dat de pakketten ook wel kleiner worden. Dus aan iedereen de tip voor de toekomst: blijf lekker geven en ruilen: lekkere volle (13liter) pakketten."

 
Contact

 

 

Reacties en vragen

Goedemorgen,
Is het ook mogelijk om de woonplaats te zien waar het pakket op te halen is? Dan zou ik nl vooraf kunnen weten of er verzendkosten bij komen.
Alvast bedankt.
Mvg, Leanne

Hoi Leanne,

Iedereen kan in het eigen gebruikersprofiel aanvinken of de woonplaats zichtbaar mag zijn.
Wanneer iemand dat heeft gedaan kun je dus in het gebruikersprofiel zien waar iemand woont.
 
Ten tweede kunnen mensen bij een pakket te schrijven waar het op te halen is. Via de zoekfunctie boven pakketten kun je kijken of iemand wellicht jouw woonplaats bij een pakket heeft ingevuld.
 
We sparen voor een slimmer systeem :-)

Ben super tevreden met het gekregen pakket en er zaten leuke extra dingetjes bij. Dank aan MamAfke

Via facebook ben ik getipt over deze website! Wat een super website!
Alles wordt duidelijk uitgelegd en is goed overzichtelijk.
Direct een pakket speelgoed aangeboden en voor mijn zoontje een kledingpakket besteld. Ben benieuwd! Super dit. Mijn grote complimenten voor de bedenkers van deze website.

Hallo
Klopt het dat er geen kleding in grotere maten wirdt aangeboden ?
Of zoek ik niet op de goede manier ?

Hoi noaendaan,
 
Ik weet niet of je zoekt op de goede manier, maar bijvoorbeeld zoeken op damesmaat 'L', 'XL', en 'XXL' levert bij mij dit resultaat op:
 
https://www.krijgdekleertjes.nl/kleertjes?field_damesmaten_value[]=L&fie...
 
Ik kan ook grotere kindermaten (170, 176) vinden:
https://www.krijgdekleertjes.nl/kleertjes?field_maat_value[]=170&field_m...
 
Ik vind die pakketten door naar de kleertjespagina (https://www.krijgdekleertjes.nl/kleertjes) te gaan, en dan boven in de zoekbalk 'Maten' aan te klikken, en daarna de gewenste maten in 1 categorie (damesmaten, kindermaten, schoenmaten) aan te klikken .
 
Het vervelende is: de zoekfunctie werkt alleen als je zoekt op damesmaten, of op kindermaten. Je kunt dus niet in 1 keer zoeken op grote kindermaten, en grote damesmaten.
 
De reden dat dit niet werkt is omdat er naar pakketten worden gezocht die aan beide maat-eisen voldoen (specifieke damesmaten EN specifieke kindermaten).
Door 2 verschillende zoektochten te doen (1 zoektocht naar specifieke damesmaten en een andere zoektocht naar specifieke kindermaten), vind je eventueel wel de juiste pakketten.
 

Kan je hiermee verder?
 
Groet,
Arno