achtergrondplaatje

Contact

 
Wie wij zijn

De dagelijkse coordinatie van KrijgdeKleertjes is in handen van Cerian van Gestel.

 

Cerian van Gestel (spreek uit als Kerriejen), initiatiefnemer en coordinator interne communicatie.
"Mama van twee geweldige jongens. Naast mijn baan bedacht ik krijgdekleertjes.nl. Waarom? Omdat ik zelf kasten vol had die ik wilde ruilen en omdat ik behoorlijk 'groen' ben. Verder vond ik het super om zo'n site op te zetten en krijg ik er veel energie van om het nu te laten draaien. Ik leer er veel van: het is gaaf om nieuwe dingen te ontdekken."

  

Bestuursleden

 

Martine Boonk - (duo)voorzitter en coordinator commissie techniek website

 

 

 

 

 

Ada - (duo)voorzitter

 

Judith Koopman - secretaris

 

Annemarie Venhuizen

 

Amanda Mens - penningmeester en coordinator externe communicatie 

 

 

 

 

 

 

Annunziata Tanzarella:"Ik ben de gelukkige mama van drie kleine fijne kinderen. Ben veel bezig met mijn kinderen en anderen bewust te maken van hoe we met onze spullen omgaan. Dit is nog best lastig, omdat er eigenlijk nooit tekort is. Weggooien wil ik eigenlijk niks. Ik ben voor hergebruik daar waar mogelijk. En als je daarmee geld overhoudt dat je kunt besteden aan andere leuke dingen is dat mooi meegenomen. KrijgdeKleertjes is daarom een concept wat helemaal bij me past! En helemaal leuk is het samen tot een succes te maken. Doe je mee?"
Annunziata is een van de oprichters van KrijgdeKleertjes.

 

Monique Dogger - coordinator Ruilpunten

"Mijn naam is Monique Dogger, 38 jaar oud, gelukkig samen met Bart en onze 2 kinderen, Robyn van 6 jaar en Thijn van 4 jaar. Woonachtig in Elshout in het mooie Brabant. Bij mij staan duurzaamheid, geen verspilling van materialen en zuinig leven heel hoog op mijn prioriteitenlijstje.

Sinds ik in 2015 in aanraking kwam met KrijgdeKleertjes was ik meteen heel enthousiast. Ik ben eerst zelf gaan ruilen in Den Bosch bij een lokaal ruilpunt. Dit sprak mij zo aan dat ik zelf al vrij snel ook een ruilpunt ben begonnen. Dit doe ik nu ruim 2 jaar en ik vind het nog steeds heel erg leuk. De moeders die komen ruilen zijn allemaal even enthousiast en dat maakt het voor mij ook zo leuk. En hoe fijn is het dat ik een bijdrage kan leveren aan het duurzaam omgaan met kinderkleertjes, zorgen voor een sociaal moment voor de moeders uit de gemeente, en een plek kunnen bieden waar moeders met een kleine beurs hun te kleine kleertjes gratis kunnen omruilen voor een maatje groter.

 

Achter de schermen ben ik steeds meer gaan doen voor KrijgdeKleertjes en dat vind ik ook zeker zo leuk als het organiseren van de ruilochtenden. We zijn met een hele gezellige groep vrijwilligers, we staan allemaal een beetje hetzelfde in het leven en dat schept een band. Ook sta ik er elke keer weer van te kijken hoeveel kennis er is onder de vrijwilligers, ieder heeft zijn kwaliteiten en kennis van bepaalde zaken en dat maakt op mij veel indruk. Ik hoop nog heel lang vrijwilliger te kunnen blijven bij KrijgdeKleertjes en dat we binnen een korte tijd door heel Nederland te vinden zijn met ruilpunten."

 

 

 
Mede-oprichters zijn Annelinde van Wouw en Tessie Vile.

 

Annelinde van Wouw: "Het is te gek om aan de wieg van de stichting ProRuil en de website van krijg de kleertjes te staan. Kleertjes doorgeven waarin Douwe (van 8) of Freya (van 6) niet meer inpassen? Dat doen we al jaren. "Mama, deze is te klein. Die mag naar Bas."

Kleren weggeven die nog mooi zijn, is super. Te kunnen ruilen voor leuke 'tweede kans' kleren maakt het aantrekkelijk. Kleertjes en speelgoed kunnen vaak langer mee dan we denken. En waarom nieuw kopen? Door het ruilen van kleren en speelgoed houd je je kasten opgeruimd en gevuld met passend aanbod!"

 

 

Tessie Vilé: "Waarom alleen op Koninginnedag als het ook het hele jaar door kan? Kleren krijgen, kleren geven wanneer het jou uitkomt. Krijgdekleertjes.nl past bij iedereen. Omdat het makkelijk is, omdat een tweede leven ook een leuk leven is, de mode op straat ligt en vintage in is. Het is toch elke keer een cadeautje dat je weggeeft of ontvangt. Mijn dochter hoopt dat de nieuwe koningin ook snel gaat meedoen; die heeft vast ook volle kasten."

  

 

Tientallen vrijwilligers helpen verder mee om KrijgdeKleertjes tot een succes te maken. Van het meedenken over strategie tot eenmalig meedoen aan een actie, het kan allemaal. Zou je ook willen bijdragen? Er is vast iets mogelijk! Bekijk onze vacatures.