achtergrondplaatje

Contact

 
Wie wij zijn

  

Bestuursleden

 

Martine Boonk - (duo)voorzitter en coordinator commissie techniek website

"Nu ik zelf mama ben, vind ik het nog belangrijker om verantwoord met onze aarde om te gaan. Ik vind het erg leuk om kinderkleding uit te kiezen, zeker als dat duurzaam kan. Kinderkleding van goede kwaliteit ziet er na veel wasbeurten nog steeds goed uit. En bij tweedehands kleding heb je veel meer keus in kledingstijlen. Wat te klein is geworden, geef ik graag weer door. Toen ik over KdK hoorde, vond ik het meteen een geweldig initiatief. Daar werk ik dus graag aan mee!"

 

 

Ada Franse - (duo)voorzitter

 

 

 

 

 

 

Judith Koopman - secretaris

"Bij het Ouder & kind Café in de bibliotheek van Groningen vond ik een flyer van KrijgdeKleertjes. Hergebruik van kinderkleding in een lokale/ nationale setting sprak mij aan en ook het denken over duurzaamheid en circulaire economie. Inmiddels zijn wij woonachtig in Zwolle met onze dochter en werk ik met veel plezier met mensen met een verstandelijke beperking. De diversiteit aan gezinnen die betrokken zijn bij KrijgdeKleertjes maken mij enthousiast. Samen met velen zorgen wij voor een duurzame, maatschappelijk verantwoorde en gezellige samenleving."

 

Annemarie Venhuizen

"Ik woon in Eindhoven met mijn man en 3 zonen. In 2014 kwam ik per toeval de website KrijgdeKleertjes tegen. Tijdens het ruilen met Cerian van een powerbank via de website ;-) kwam ik in contact met Cerian en ze vroeg of ik interesse had om een ruilpunt in Eindhoven te starten. Het eerste half jaar heb ik vanuit huis geruild, maar al snel werd het zo'n succes dat ik uit mijn huis gegroeid ben. Nu organiseer ik sinds september 2015 vanuit een wijkgebouw ruilavonden elke laatste vrijdagavond van de maand. Wat ik het leuke vind aan Krijg de Kleertjes is dat kleding een tweede leven krijgt en dat je anderen zo blij mee kan maken! Wat de één niet meer past, gaat door naar een ander kindje en het is zo leuk om te zien dat mensen blij worden van ruilen! En het is goed voor het milieu en de portemonnee. Inmiddels heb ik ook een geweldig team aan vrijwilligers om mij heen, zonder hen kunnen we niet draaien! Wat ik ook leuk vind is om landelijk mee te denken en vandaar dat ik in het 'bestuur' zit. Vanwege verlof nog geen taken die ik nu uitvoer maar daar komt in de toekomst wel verandering in!"

 

Amanda Mens - penningmeester en coordinator externe communicatie 

"Trotse mama van 2 geweldige zoons en woonachtig in Elst. Net na de geboorte van mijn eerste zoon zag ik een artikel over KrijgdeKleertjes. Ik was gelijk enthousiast, ik ben fan van tweedehands en probeer milieubewust te leven. Toen ik een oproep voor lokale ruilpunten voorbij zag komen, twijfelde ik dan ook geen moment. In sept 2015 ben ik daarmee gestart vanuit huis, maar inmiddels hebben we een tweewekelijkse ruilavond in het Huis van de Wijk. Door de groei lukte mij het niet meer de ruilavonden alleen te organiseren, ik ben blij dat ik nu een groot team van enthousiaste vrijwilligers om mij heen heb. Sinds juni 2017 ben ik ook actief bij KrijgdeKleertjes landelijk als penningmeester en coördinator externe communicatie. In beide nieuwe functies moet ik nog groeien, een leuke nieuwe uitdaging die mij veel energie geeft. Het is mooi om te zien wat we samen kunnen bereiken en de wereld een klein beetje mooier maken."

 

 

Annunziata Tanzarella:"Ik ben de gelukkige mama van drie kleine fijne kinderen. Ben veel bezig met mijn kinderen en anderen bewust te maken van hoe we met onze spullen omgaan. Dit is nog best lastig, omdat er eigenlijk nooit tekort is. Weggooien wil ik eigenlijk niks. Ik ben voor hergebruik daar waar mogelijk. En als je daarmee geld overhoudt dat je kunt besteden aan andere leuke dingen is dat mooi meegenomen. KrijgdeKleertjes is daarom een concept wat helemaal bij me past! En helemaal leuk is het samen tot een succes te maken. Doe je mee?"
Annunziata is een van de oprichters van KrijgdeKleertjes.

 

Monique Dogger - coordinator Ruilpunten

"Mijn naam is Monique Dogger, 38 jaar oud, gelukkig samen met Bart en onze 2 kinderen, Robyn van 6 jaar en Thijn van 4 jaar. Woonachtig in Elshout in het mooie Brabant. Bij mij staan duurzaamheid, geen verspilling van materialen en zuinig leven heel hoog op mijn prioriteitenlijstje.

Sinds ik in 2015 in aanraking kwam met KrijgdeKleertjes was ik meteen heel enthousiast. Ik ben eerst zelf gaan ruilen in Den Bosch bij een lokaal ruilpunt. Dit sprak mij zo aan dat ik zelf al vrij snel ook een ruilpunt ben begonnen. Dit doe ik nu ruim 2 jaar en ik vind het nog steeds heel erg leuk. De moeders die komen ruilen zijn allemaal even enthousiast en dat maakt het voor mij ook zo leuk. En hoe fijn is het dat ik een bijdrage kan leveren aan het duurzaam omgaan met kinderkleertjes, zorgen voor een sociaal moment voor de moeders uit de gemeente, en een plek kunnen bieden waar moeders met een kleine beurs hun te kleine kleertjes gratis kunnen omruilen voor een maatje groter.

 

Achter de schermen ben ik steeds meer gaan doen voor KrijgdeKleertjes en dat vind ik ook zeker zo leuk als het organiseren van de ruilochtenden. We zijn met een hele gezellige groep vrijwilligers, we staan allemaal een beetje hetzelfde in het leven en dat schept een band. Ook sta ik er elke keer weer van te kijken hoeveel kennis er is onder de vrijwilligers, ieder heeft zijn kwaliteiten en kennis van bepaalde zaken en dat maakt op mij veel indruk. Ik hoop nog heel lang vrijwilliger te kunnen blijven bij KrijgdeKleertjes en dat we binnen een korte tijd door heel Nederland te vinden zijn met ruilpunten."

 

 

 
Oprichters zijn Cerian van Gestel, Annelinde van Wouw, Tessie Vile en Annunziata Tanzarella.

 

 

Cerian van Gestel (spreek uit als Kerriejen), initiatiefnemer en coordinator interne communicatie.
"Mama van twee geweldige jongens. Naast mijn baan bedacht ik krijgdekleertjes.nl. Waarom? Omdat ik zelf kasten vol had die ik wilde ruilen en omdat ik behoorlijk 'groen' ben. Verder vond ik het super om zo'n site op te zetten en ik kreeg er veel energie van om het te laten draaien. Ik leerde er veel van: het is gaaf om nieuwe dingen te ontdekken."
 

 

Annelinde van Wouw: "Het is te gek om aan de wieg van de stichting ProRuil en de website van krijg de kleertjes te staan. Kleertjes doorgeven waarin Douwe (van 8) of Freya (van 6) niet meer inpassen? Dat doen we al jaren. "Mama, deze is te klein. Die mag naar Bas."

Kleren weggeven die nog mooi zijn, is super. Te kunnen ruilen voor leuke 'tweede kans' kleren maakt het aantrekkelijk. Kleertjes en speelgoed kunnen vaak langer mee dan we denken. En waarom nieuw kopen? Door het ruilen van kleren en speelgoed houd je je kasten opgeruimd en gevuld met passend aanbod!"

 

 

Tessie Vilé: "Waarom alleen op Koninginnedag als het ook het hele jaar door kan? Kleren krijgen, kleren geven wanneer het jou uitkomt. Krijgdekleertjes.nl past bij iedereen. Omdat het makkelijk is, omdat een tweede leven ook een leuk leven is, de mode op straat ligt en vintage in is. Het is toch elke keer een cadeautje dat je weggeeft of ontvangt. Mijn dochter hoopt dat de nieuwe koningin ook snel gaat meedoen; die heeft vast ook volle kasten."

  

 

Tientallen vrijwilligers helpen verder mee om KrijgdeKleertjes tot een succes te maken. Van het meedenken over strategie tot eenmalig meedoen aan een actie, het kan allemaal. Zou je ook willen bijdragen? Er is vast iets mogelijk! Bekijk onze vacatures.