achtergrondplaatje

Zo werkt het

Via deze website ruil je in een paar stappen een pakket met te kleine kinderspullen voor een pakket met spullen die bij jouw kinderen passen. Gewoon via internet, op een moment dat het jou uitkomt.

Ruim lekker je kinderkasten op. Wat je wil weggeven stop je in een doos en zet je online. Lees meer.

Kies een doos met spullen uit het aanbod. Voor 15 euro  kun je een jaar lang ruilen via de site. Lees meer.

De stappen op een rij

Lid worden

Geef

Krijg

 • Kies in ons ruime aanbod kleding en speelgoed een pakket wat bij jouw wensen past.
 • Meld je voor 15 euro per jaar aan als ProRuiler, zodat je een jaar lang ook pakketten kunt krijgen.
 • Bevestig je het pakket dan krijg je een e-mail om de verzending met de gever af te stemmen.
 • Haal het pakket op bij de gever, of regel de verzending met de gever. Je krijgt de doos dan thuisgestuurd.
 • Een week na het kiezen van het pakket krijg je een mail om de kwaliteit te beoordelen. Waren de spullen schoon en heel? Je geeft hiervoor sterren. Hoe meer sterren, hoe beter.
   

Tadaa!

En het resultaat? Een pakket vol nieuwe kinderkleding of speelgoed. En een goed gevoel, want je hebt je spullen een tweede leven gegeven.

 

Een divers aanbod

Je kunt van alles via KrijgdeKleertjes ruilen. Kinderkleding en ook grote-mensen-kleding. En onder de categorie 'speelgoed en meer' valt een heleboel!: speelgoed, boeken, CD's, leuke aankleding voor de kinderkamer, kinderwagens, maxi-cosi's, boxen etc.

De kleinere maten kinderkleding zijn op onze site goed vertegenwoordigd. Deze kleding slijt nauwelijks. Omdat je kind de grotere maten langer draagt is hier wat minder aanbod in. Als je grotere maten aanbiedt zul je zien dat iemand deze heel snel kiest (fijn, dat ruimt snel op!). Je kunt kiezen uit alle pakketten, dus in ruil kun je ook een leuk pakket met bijvoorbeeld boekjes uitkiezen. 

 

 

Klik op het plaatje om te zien hoe het ruilen met Ruiltjes werkt.

 

 

 

Wat maakt KrijgdeKleertjes uniek?

 • Voor ouders, door ouders: we zijn een gemeenschap van ouders die graag spullen doorgeven. Zonder winstoogmerk.
 • Je kunt kiezen uit alle spullen die ouders aanbieden. Je kunt spullen geven aan de ene persoon, en weer krijgen van iemand anders. En je kunt voor jouw pakket iets heel anders uitkiezen dan je hebt aangeboden. Kleding ruilen voor speelgoed dus, of boekjes voor kleding voor jezelf.
 • Je ruilt een doos met spullen die gesorteerd zijn op leeftijd. Zo heb je met één keer kiezen meteen een heleboel geschikte spullen in huis.
 • Ook als je nog niets hebt gegeven, kun je al pakketten kiezen. Je kunt 3 pakketten uitkiezen voor we je vragen om weer iets te geven.
 • Je kunt ook terecht bij een van onze lokale KrijgdeKleertjes ruilpunten. Een huiskamer (bij jou in de buurt?) waar je kleertjes kunt inleveren en vaak ook meteen weer kleertjes kunt uitkiezen.