achtergrondplaatje

nieuwsbrieven

 

 


Nieuwsbrief 17 maart 2018

Lentekriebels? Lekker alles op orde kriebels!

Afgelopen week hadden we de lentekriebels al helemaal te pakken, maar met de kou van vandaag blijft daar weinig van over. Dan maar kasten opruimen! Wist je dat je ook al een pakket kunt krijgen via KrijgdeKleertjes als je zelf nog niets hebt om te ruilen? Bekijk onze Facebook post daarover. 

In deze nieuwsbrief:

 • De doorgeefpen (een nieuwe rubriek!) met als eerste: Janna Brouwer van het ruilpunt Utrecht Centrum.
 • Ruilpunten zetten zich in voor #becausewecarry 
 • We staan 9 juni op de Ouders Natuurlijk beurs 
 • Het 'team financiën' onder de loep. Wat is er nodig om online te blijven ruilen?

En natuurlijk onze vaste rubrieken “pakket van de maand” en “ruilpunten in het nieuws”.

Last van lentekiebels of een groeispurt? Zet te kleine kleren online en zoek een mooi pakket uit, zodat jouw topper er straks op z’n paasbest uitziet!

 

De Doorgeefpen

Ik ben Janna en ik ben betrokken bij ruilpunt Utrecht Centrum.
 

Wat doe je bij het KdK ruilpunt?
Momenteel ben ik de drijvende kracht achter het ruilpunt. Als ik zelf niet kan, zoek ik vrijwilligers die het ruilpunt wel kunnen draaien. Daarnaast zorg ik voor wat online promotie via Facebook.
 

Hoe lang bestaat het ruilpunt en hoeveel bezoekers komen er?
Als Groei&Groen organiseerden wij vanuit duurzaamheid al regelmatig kledingruilmiddagen. Sinds 2 jaar is dat wat serieuzere vormen gaan aannemen door een ruilpunt van KrijgdeKleertjes te worden. Wij zijn een relatief klein ruilpunt en per middag komen er tussen de 6 en 12 ruilers.

 

Wat is je leukste ervaring bij het ruilpunt?
Wat ik wel het allerleukste vond, was dat er in een jaar tijd nog 5 ruilpunten in Utrecht 
bij zijn gekomen! Er was wat subsidie beschikbaar en er is hard gewerkt om het doel van 6 ruilpunten in Utrecht te realiseren en dat is gelukt. Dat er per ruilpunt tussen de 10 en de 40 ruilers komen (afhangende van de grootte van de locatie) bewijst maar weer wat een tof concept dit is.

 

Waarom ben je actief bij KdK? Wat vindt je belangrijk/mooi aan KdK?
Vanuit een duurzaam oogpunt ben ik ooit begonnen met het ruilen van kinderkleding. Ik vond het dan ook erg leuk om te zien dat er meer dames (want het zijn toch vooral moeders die komen ruilen) dat wat vinden. Nu vind ik het sociale aspect van zo’n ruilmiddag ook erg leuk, het zijn altijd gezellige middagen.

 

Wat wens je nog voor het ruilpunt?
We zijn pas verhuisd naar een hele toffe plek en willen graag af van de tassen waar de kleding nu in zit. Dus zijn we nu op zoek naar geschikte bakken en funds daarvoor.

Ook zou ik graag zien dat voor de zomer iemand het runnen van het ruilpunt van mij kan overnemen. We runden het eerst met zijn tweeën (en een vaste vrijwilliger), maar die vriendin is er inmiddels mee gestopt en doordat ik ander werk ben gaan doen heb ik opeens een stuk minder tijd over. Dus ik ben zoek naar een vaste drijvende kracht!

 

Wat is je advies voor iemand die een ruilpunt wil beginnen?
Doen! Het is naast duurzaam ook een hele leuke en laagdrempelige manier om meer ouders en kinderen uit te buurt te leren kennen. We hebben met alle ruilpunten een fijne groep waar we veel tips met elkaar uitwisselen dus je hebt veel steun. Je kan contact opnemen met ruilpunten@krijgdekleertjes.nl als je meer wil weten.

Overigens zijn bijna alle ruilpunten hier in Utrecht wel op zoek naar extra vrijwilligers. Dus je zou ook nog kunnen beginnen bij een ruilpunt en die misschien op den duur overnemen.

 

Pakket van de maand

Op 16 maart was het de internationale Dag van de Slaap, oftewel World Sleep Day. Oorspronkelijk een dag om aandacht te vragen voor slaapproblemen, maar in sommige landen, zoals België, inmiddels een dag waarop iedereen wat langer in bed blijft liggen. Op deze dag trek je natuurlijk je fijnste pyjama of slaapzak aan. Nieuwe slaapoutfit nodig? Op onze ruilsite staat volop aanbod. Zoals deze geweldige berenslaapzak. Daar krijg je toch meteen slaap van?

 
Ruilpunten in het nieuws

Wij hebben kriebels, en niet alleen omdat nu echt bijna lente is (ga weg kou!). Maar ook omdat:

 • Barbara een fijn gesprek heeft gehad met een leuke locatie voor KrijgdeKleertjes Amsterdam. Hun belangrijkste doelgroep is ouders met (jonge) kinderen en net als bij ons is duurzaamheid het doel. Dat kan dus niet anders dan een geweldige samenwerking worden! We kijken er naar uit om het 27e lokale ruilpunt van KrijgdeKleertjes te openen, die daarbij tevens de allereerste in Noord-Holland zal zijn, blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
 • Onze Utrechtse ruilpunten op de kaart staan, nu de rest van Nederland nog :-) : ) 
 • Den Haag Centrum zich inzet voor #becausewecarry een initiatief van ruilmama Oedske Osinga. Ze maken babypakketjes voor pasgeboren babies op Lesbos. Kijk hier voor meer informatie en wat je kan doen of vraag bij je lokale ruilpunt wat je kan bijdragen. 
 • We een opvolger voor Krijgdekleertjes Bodegraven zoeken. Ben jij iemand die het leuk vindt om met kinderkleding bezig te zijn en heb je opslagruimte om de kleding tussen de ruilmomenten door op te slaan? Dan ben jij degene die we zoeken! Neem het stokje over van Corine & Eline.

 

Naar de beurs

Ja, we zijn gevraagd om op zaterdag 9 juni bij de Ouders Natuurlijk beurs een stand neer te zetten! Dat doen we natuurlijk graag. We kunnen daar een grote groep mensen bereiken die een duurzame toekomst willen. Ben je enthousiast voor KrijgdeKleertjes en zou je het leuk vinden om jouw ervaringen te delen? Kom ook en help een dagje mee bij de stand. Gezellig! De beurs is in hotel Arnhem-Doorwerth van 10.00-19.00 uur. 

 

Even voorstellen... team financiën

Dankzij alle enthousiaste reacties op onze enquête vorig jaar, zijn er bij KrijgdeKleertjes meer helpende handjes en kunnen we de taken nu mooi verdelen. Zo is vorige week zaterdag het financiële team bij elkaar geweest. Kim, Amanda en Maaike gaan zorgen dat financieel de zaakjes op orde zijn. Ook al zoeken ze nog wel naar iemand met fiscale kennis om te ondersteunen bij de belastingaangifte voor de stichting. Hieronder het interview lezen met Amanda die meer vertelt over zichzelf en dit team.

 

Interview met Amanda over team financiën

Hoe lang ben je al actief voor KrijgdeKleertjes?
Twee en half jaar geleden ben ik zelf vanuit huis een ruilpunt gestart in Elst. Dit ruilpunt is nu op een externe locatie met diverse vrijwilligers. Hierdoor heb ik in Elst meer een coördinerende rol en was er ruimte voor een nieuwe uitdaging. Na de oproep van het bestuur vorig jaar over online ruilen ben ik aangehaakt. Sinds een half jaar heb ik de financiële kant van het bestuur overgenomen van Cerian, zoals de belasting aangifte en zorgen voor een heldere financieel overzicht.

 

Hoe ben je in contact gekomen met KrijgdeKleertjes?
In 2012 had ik iets gelezen over de crowdfund-actie van KrijgdeKleertjes en was meteen enthousiast. Mijn zoontje was toen net 1 jaar en het idee voor de site kwam op het juiste moment. Net als veel anderen had ik een berg oude kleertjes  en zocht naar een duurzame manier om ze door te geven.

 

Wat zijn je belangrijkste taken bij KrijgdeKleertjes?
Ten eerste de financiële kant voor de stichting KrijgdeKleertjes, zoals boekhouden, rekeningen betalen, jaarverslag maken en belastingaangifte.
Ten tweede de coördinatie van ruilpunt Elst.
Ten derde een stukje externe communicatie door op beurzen te staan zoals de ouders natuurlijk beurs.

 

Wie zitten er nog meer in het team voor financiën en wat doen ze?
We zijn met z’n drieën en zoeken nog iemand die verstand heeft van fiscale zaken.
Kim werkt bij een bedrijf voor boekhoudingen en zorgt daar voor de support & service naar klanten. We gaan het boekhoudprogramma gebruiken van dat bedrijf.
Maaike heeft zelf  een ruilpunt in Arnhem-Zuid en komt soms ruilen/helpen in Elst. Zij zal gegevens invoeren van betalingen en  declaraties en vervolgens de belastingaangifte per kwartaal op zich nemen en back-up voor uitvoeren van betalingen.
Zelf heb ik het beheer over de rekeningen en de benodigde overzichten (jaarverslag). Zorg voor de betalingen en declaraties en beheer van de mailbox van de penningmeester.
Het is vooral prettig om dit samen met een team te doen. We hebben  een begroting gemaakt voor dit jaar. In deze begroting is het inkomsten plaatje nog wel zorgwekkend omdat er een neerwaartse trend is in het ruilen van pakketten via de website. We hopen dat dit wel weer veranderd omdat we nog doorgaan met online ruilen.

 

Wat is de grootste financiële uitdaging voor KrijgdeKleertjes?
De hosting van de website is de grootste kostenpost en daarmee draaien we quitte als er ca 1000 pakketten in een jaar worden geruild. We willen namelijk niet de prijs van een ruilstrip verhogen. Er zijn ook ideeën om de website te verbeteren, maar beschikken nu niet over de financiële middelen, of iemand die zoiets vrijwillig kan doen (zou je dit willen doen laat ’t dan weten via penningmeester@krijgdekleertjes.nl).
Voor de ruilpunten zitten de meeste kosten in het opstarten. Er zijn dan kledinghangers, rekken en bakken nodig. Ze zorgen zelf  voor subsidie of voldoende donaties onafhankelijk van de stichting. Wel ondersteunt de stichting door flyers en posters en natuurlijk de bekende en pakkende naam “KrijgdeKleertjes”.

 

Wat wens je voor KrijgdeKleertjes?
Een duurzame toekomst waarbij inkomsten & uitgaven in balans zijn. Dat online ruilen mogelijk blijft met daarnaast een dekkend netwerk  van ruilpunten, zodat iedereen de keus heeft om te ruilen.
 

Door het succes van KrijgdeKleertjes komen er financiële uitdagingen op ons af, zo zouden we graag de website verbeteren. Op dit moment zijn de kosten van het hosten van de site er net uit als we samen in een jaar meer dan 1000 pakketten ruilen. Voor het verbeteren van de website moeten er meer inkomsten zijn, dus op naar 2000 pakketten ruilen! Dus geef door aan familie, vrienden en moeders op het schoolplein hoe leuk ruilen is 

…en met meer mensen ruilen geeft meer keus en de kans om de site gebruikersvriendelijker te maken.
 

De wens van het financiële team is: Een duurzame toekomst waarbij inkomsten & uitgaven in balans zijn. Dat online ruilen mogelijk blijft met daarnaast een dekkend netwerk  van ruilpunten, zodat iedereen de keus heeft om te ruilen.

 

Noeky bedankt!

Er zijn nu 6 ruilpunten in Utrecht (hoera!). Noeky heeft haar schouders eronder gezet om dit mogelijk te maken. Dankzij haar coördinatiekracht, doorzettingsvermogen en enthousiasme is het gelukt om ons doel voor Utrecht te bereiken. Bekijk hier Noeky in actie bij het Wild ruilen in Utrecht.

Dank Noeky voor al je inzet voor KrijgdeKleertjes! 

 


Nieuwsbrief 14 februari 2018

Veel goed nieuws in deze nieuwsbrief

Als eerste: het online ruilen gaat door!! In de afgelopen nieuwsbrieven stond dit belangrijke nieuws niet zo duidelijk. Dus als je 't had gemist, is dat niet zo gek.

En verder:

 • een gloednieuw 'team communicatie' schrijft deze nieuwsbrief en stelt zich voor
 • een heleboel winnaars van de tekenwedstrijd
 • we hebben 3 nieuwe ruilpunten in Utrecht

En het online ruilen gaat dus door - hadden we dat al gezegd ;-) ... Kortom, geen ruilpunt in de buurt en wel wifi? Wie weet vind je op krijgdekleertjes.nl weer wat leuks!

 

Feest bij alle ruilpunten! En de winnaar is.....

Op de ruilpunten door heel het land bliezen we kaarsjes uit om onze 5e verjaardag te vieren. Slingers, taart en jullie bezoek maakten het feest compleet!

Ook kon je meedoen aan een kleurwedstrijd. En wat waren ze stuk voor stuk fantastisch, de kleurplaten die we kregen! Kijk maar in ons Facebook album met alle inzendingen.

Het leek ons heel toepasselijk als de oprichters van KrijgdeKleertjes nog een keer bij elkaar zouden komen, dit keer als jury. Tessie, Annelinde, Annunziata en Cerian hadden het er maar moeilijk mee om maar een paar winnaars te kiezen. Wat een inzet van iedereen!

 

En de winnaar is... 

Iedereen die een kleurplaat heeft opgestuurd of ingeleverd verdient sowieso een dikke pluim. De jury zag supermooie kleuren, knap gebruik van de vlakken van de kleurplaat en aparte technieken.
Uiteindelijk koos de jury deze winnaars:
0-3: Maud van 3 en Lars van 2
4-6: Emma van 6 en Lena van 4
7-10: Eef van 7 en Torben van 7

De categorie voor ouders die meededen bleef zonder winnaar. Blijkbaar was onze kleurplaat niet mindful genoeg?

Inmiddels hebben de winnaars een bericht gekregen. De prijs komt er aan!

We willen je heel erg bedanken voor je deelname!

 

Pakket van de maand: februari

Deze maand spotten wij een leuk pakket met verkleedkleren voor carnaval op de ruilsite. Verkleedkleren zijn natuurlijk niet alleen leuk met carnaval, maar ook daarna. Dus, zijn je kinderen te oud voor verkleedkleren of zijn ze het verkleden na carnaval wel zat? Even wassen, foto's maken, op de site zetten en ruilen maar!

De verkleedkleren op deze foto's konden dankzij krijgdekleertjes.nl al snel naar een nieuwe eigenaar.

Benieuwd wat er nog meer voor leuks op de site staat? Kom gezellig snuffelen en ruilen, op elk moment van de dag!

 

Ruilpunten in het nieuws

Door Yolanda

Zelf ben ik groot fan van het online ruilen, maar dat komt ook doordat er nog geen ruilpunt in de buurt is. Daarom kijk ik wel een beetje jaloers naar al die nieuwe ruilpunten in de regio Utrecht. Het is sinds kort bijna elke week mogelijk om te ruilen, want er zijn 3 nieuwe ruilpunten geopend: Lunetten, Leidsche Rijn en Pijlsweerd. Dit nieuws werd ook door diverse lokale kranten opgemerkt en leverde mooie artikelen op.

 

 • Over ruilpunt Leidsche Rijn maakte de lokale omroep U in de wijk een item. Tijdens de opening waren er binnen een uur al 40 mensen aan het ruilen. Lees meer op de Facebook pagina van KdK Leidsche Rijn.
 • Ook een lekker dynamisch 'live' filmpje voor een goede indruk van de opening van KrijgdeKleertjes Lunetten, het vierde ruilpunt in Utrecht en het 25e in het land!
 • Pijlsweerd ging zaterdag 10 februari van start in het enorme gebouw LOU Oudenoord. Zelfs de wethouder kwam langs op de opening! Dit ruilpunt heeft naast kinderkleding ook oa. schoenen,  badgoed, baby- en peuterspeelgoed, puzzels en kinderboeken. Bekijk de Facebook pagina.
 • Via deze link kom je bij het overzicht van de komende ruildagen in de regio Utrecht.

 

Een ruilpunt in Amsterdam?

Een paar vrijwilligers willen héél graag een vestiging van KrijgdeKleertjes in Amsterdam openen en zijn hiervoor nog op zoek naar een geschikte locatie. Heb of ken jij een locatie die bij onze wensen past, laat het ons weten! En had je onze enquête al ingevuld? Die kun je hier vinden. We hopen jullie gauw te kunnen informeren wanneer en waar we onze deuren in Amsterdam zullen openen. Wordt vervolgd...

 

Even voorstellen: team Communicatie

Dankzij alle enthousiaste reacties op onze enquête vorig jaar, zijn er bij KrijgdeKleertjes meer helpende handjes en kunnen we de taken nu mooi verdelen. Zo zijn we in januari begonnen met een team van vrijwilligers voor de communicatie. Marjolein, Yolanda, Wietske, Amanda en Martine gaan ervoor zorgen dat jullie dit jaar weer veel van ons horen via de nieuwsbrief en social media.

Onze eerste actie was op Facebook om aandacht te geven aan Warmetruiendag. Op die dag gaat de verwarming een graadje lager en een warme trui aan. Een collectieve actie waarmee in Nederland 6% aan energie bespaard kan worden. Dit initiatief wilden we als KrijgdeKleertjes ook een warm hart/trui (toe)dragen.

 

We ontvangen graag je leuke foto

Misschien heb je zelf ook een leuke kledingvondst gedaan of geruild bij één van de openingsdagen van onze nieuwe ruilpunten. Of je kind is onwijs blij met iets nieuws uit een pakket.

Heb je iets leuks te melden dat je graag op onze Facebookpagina of in de nieuwsbrief wilt vertellen? Wij zijn altijd op zoek naar leuke foto's, ervaringen of verhalen. Je kunt dit mailen naar: communicatie@krijgdekleertjes.nl en wie weet staat jouw bericht wel in onze volgende nieuwsbrief.

Fijne Valentijnsdag en tot de volgende nieuwsbrief. Stuur het vooral door als je iemand kent die ruilen ook tof vindt!

Enne, ook meedoen in ons team van enthousiastelingen?

 


Nieuwsbrief 15 december 2017

Hiep hiep hoera!

   
 

KrijgdeKleertjes is op 12-12-12 geboren. Dus zijn we nu 5 jaar.

Taartjes en kleurplaatwedstrijd

   
 

Kom je onze verjaardag met ons meevieren? Bij veel van de ruilpunten kun je een feestje tegemoet zien. Er is ook een speciale kleurplaat in twee versies, een voor de kinderen, en een voor jou :-)

Omdat december best druk is kan inkleuren en opsturen nog tot 1 februari. Er zijn leuke prijzen te winnen. Je kunt de kleurplaat ook hier downloaden.

 

Een virtuele bos bloemen voor jou!

Zonder jou als

 • ruiler;
 • donateur tijdens de crowdfunding voor de start van KrijgdeKleertjes;
 • vrijwilliger;
 • ondersteuner met middelen, expertise of dienstverlening;
 • lieve ouder, partner, kind...

Was KrijgdeKleertjes niet in 5 jaar zo geworden als het nu is. Daarom een welgemeend dankjewel en helaas kunnen we geen echte, maar wel een virtuele bos bloemen aanbieden. Bij deze

Bedankt!

 

Nieuws van de lokale ruilpunten

 • Culemborg is overgenomen door Liza Vermeulen en heeft afgelopen zaterdag de eerste ruildag gehad.
 • Marieke is in Beesd begonnen.
 • Maaike is begonnen in Arnhem-Zuid.
 • Onze speciale aandacht voor Utrecht begint echt succesvol te worden. Jolanda is Utrecht Tuinwijk begonnen en Francien en Lisa zetten zich in voor Utrecht Lombok. Ook in Lunetten, Leidsche Rijn en Pijlsweerd zijn er plannen om een ruilpunt te beginnen! Wil je hier meer over weten, of lijkt het je leuk om je in te zetten, neem dan contact op met Noeky.

En heel mooi nieuws: Annemarie en Willeke (van ruilpunten Eindhoven en Zwolle) kregen onlangs hun kindje. :-) Gefeliciteerd met de kleine spruiten Judah en Vera!

 

KrijgdeKleertjes legt gewicht in de schaal!

   
 

KrijgdeKleertjes.nl begon als een initiatief van vier moeders. Vanuit de overtuiging dat ruilen goed voor het klimaat is en goed voor elkaar.

De cijfers (van organisatie Milieucentraal) over de impact van kleding zijn schrikbarend. Zes procent van de klimaatbelasting wordt veroorzaakt door kleding. Een kwart van alle pesticiden in de landbouw worden gebruikt voor katoenteelt. De productie van katoen kost 10.000 liter water per kilo katoen. Toch wordt op dit moment in Nederland slechts een derde van alle kleding hergebruikt.

Dat zou toch echt anders moeten... Ruilen is onze manier om bij te dragen. Zo zorgen we voor hergebruik, en daardoor voor het verminderen van de milieudruk van kleding.

In de vijf jaar KrijgdeKleertjes zorgden we samen voor het hergebruik van meer dan 10.000 kilo kleding. De CO2 besparing die dat oplevert is genoeg om met een auto 12 keer de aarde rond te rijden!

 

We zijn nu een kleuter, en groeien snel...

 • Sinds de oprichting van de website KrijgdeKleertjes.nl zijn al ruim 5.700 pakketten met kinderspullen geruild.
 • De website heeft ruim 5.000 leden.
 • Er zijn nu 24 lokale ruilpunten en dat worden er rap meer. Een ruilpunt vind je bij iemand thuis of bijvoorbeeld in een buurtcentrum of school.

En supermooi is dat KrijgdeKleertjes inmiddels wordt ondersteund en uitgedragen door een steeds groter wordende groep enthousiaste vrijwilligers, tientallen, kriskras door het land.

 

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, maar kerst en oudjaar komen eraan. En daar hoort natuurlijk feestelijke kleding bij. Maar dit hoef je niet elk jaar nieuw te kopen, je kan het gewoon ruilen! Kijk maar naar deze foto die Marjolein stuurde van haar zoontje met zijn geruilde kerstkleding.

Fijne feestdagen!

 

Dit was alweer het einde van de nieuwsbrief. Stuur het vooral door als je iemand kent die ruilen ook tof vindt!

Enne, ook meedoen in ons team van enthousiastelingen?

Nieuwsbrief 2 oktober 2017

Lees de nieuwsbrief online (dan zie je ook de plaatjes erbij)
 

Vele handen maken licht werk?
Voor de zomervakantie vroegen we ons - met pijn in het hart - serieus af of het online ruilen wel toekomst heeft. KrijgdeKleertjes groeit namelijk. Dat is goed nieuws, maar plaatst ons ook voor uitdagingen. Het ondersteunen kost van de landelijke vrijwilligers steeds meer inzet van tijd en geld.

Intussen is er veel gebeurd en kijken we weer veel optimistischer naar de toekomst!

In deze nieuwsbrief lees je over de stand van zaken.

 

Een nieuw bestuur!

Een eerste belangrijke stap is gezet: landelijk is de basis een stuk steviger. Zes enthousiaste en kundige dames komen het bestuur versterken! Van links naar rechts [dit verwijst naar de foto die in nieuwsbrief te zien is, maar niet in deze tekst op de website]: Judith, Martine, Annunziata, Ada, Cerian, Monique, Amanda en Annemarie.

 

Een bericht van het bestuur over meedoen

Voor de zomervakantie hebben jullie in grote getale de enquête over de toekomst van KrijgdeKleertjes ingevuld. Wat fijn om te merken dat er zoveel mensen zijn die mee willen helpen, denken en doen om KrijgdeKleertjes verder te laten groeien!

Afgelopen tijd zijn we hard bezig geweest om iedereen te bellen om te kijken wie welke taak op zich zou kunnen/ willen nemen. De zomervakantie was daarvoor niet de meest handige periode, daardoor is het (nog) niet gelukt om iedereen te bereiken.

Wie in de enquête haar mailadres heeft achtergelaten heeft hier dit weekend van ons ook een mail over gekregen. Als bestuur hebben we een aantal commissies ingesteld. Het idee is dat er door taken te spreiden voor iedereen een leuke en behapbare klus is.

De meesten van ons wonen niet bij elkaar in de buurt en willen graag vanuit huis dingen regelen, daarom hopen we elkaar een paar keer per jaar te ontmoeten en doen we de rest zoveel mogelijk via digitale kanalen.

 

Misschien wel je wil iets doen bij KrijgdeKleertjes (ja, gezellig!). Als dat zo is dan vragen we je contact te leggen met de contactpersoon van de commissie. Zij maakt dan een afspraak om te kijken wat je zou willen/kunnen doen. Je hoeft dus niet alle taken te doen, maar we doen het samen!

Hieronder vind je een overzicht van deze commissies.

 

KrijgdeKleertjes verdeling commissies

 

Een uitgebreide beschrijving van de taken per commissie vind je op de website van KrijgdeKleertjes.

 

En het geld dan?

Naast 'tijd' was een toename van de kosten van KrijgdeKleertjes een reden om te overwegen met het online ruilen te stoppen. We hebben hier nog geen oplossing voor, maar zijn inmiddels wel in gesprek met een organisatie die ons wil ondersteunen in de zoektocht naar externe financiering.

Het meeste van onze energie is tot nu toe gaan zitten in het optuigen van een goed werkend landelijk team met toffe commissies. De komende tijd gaan we ons ook richten op de financiering. Toch ook niet onbelangrijk. Hopelijk kunnen we je binnenkort hierover meer informatie geven.

 

Online ruilen: hetzelfde volume

Valt het je ook op - soms staan er hele grote pakketten op KrijgdeKleertjes, dan weer kleine... Als je ruilt is het fijn wanneer je ongeveer hetzelfde terugkrijgt als je geeft. Daarom willen we je vragen om het volume aan te houden van ongeveer:

 • het formaat met een doos waar A4 kopieerpapier in verpakt zit. ​
 • of een AlbertHeijn boodschappentas die halfvol zit.

Grof gezegd passen in een KrijgdeKleertjes pakket zo'n 15 kleertjes (bij maat 116).

 

Wanneer iedereen dit (ongeveer!) aanhoudt dan voelt het ruilen voor iedereen die meedoet eerlijk. (En nee, grote spullen hoef je natuurlijk niet in een doos te proppen!)

 


Nieuwsbrief juli 2017

 

"Nee! Jullie mogen niet stoppen met het online ruilen!"

KrijgdeKleertjes is flink in beweging: de site heeft steeds meer leden en het netwerk van lokale ruilpunten blijft groeien. Dit succes heeft ook een keerzijde, het ondersteunen kost steeds meer inzet van tijd en geld. Als landelijke vrijwilligers vragen we ons af hoe we het netwerk kunnen blijven ondersteunen. Heeft het online ruilen nog wel toekomst?

 
Vorige maand stuurden we al onze leden een enquête voor input hierop. Meer dan 300 mensen hebben deze al ingevuld (dank!). In de enquête zitten veel tips en reacties, waaronder ook de opmerking die de kop van dit stuk is. Tientallen mensen geven aan dat ze zich als vrijwilliger zouden willen inzetten.
 
Het kost tijd om ruim 300 reacties goed op een rij te zetten. We gaan de vakantieperiode gebruiken om de antwoorden goed door te lopen en een aantal mensen die willen helpen te benaderen.

 

Knoop in het najaar doorhakken

We zijn nu voorzichtig optimistisch dat we wel door kunnen gaan met het online ruilen. Maar in het najaar is dus pas meer duidelijk. Dat betekent dat we ook pas dan een knoop kunnen doorhakken wat dit betekent voor de toekomst van het online ruilen. Stel dat we wel moeten stoppen met het online ruilen (en we hopen dus van niet) dan zullen we je hier in ieder geval ruim op tijd voor waarschuwen.

 

Coordinator Cerian stopt met uitvoerende taken

Wie contact opnam met KrijgdeKleertjes landelijk kreeg bijna altijd antwoord van oprichter Cerian. Zij was de trekker en coördinator van KrijgdeKleertjes. Per 1 juli is ze gestopt met uitvoerende taken.

Cerian: "Na 5 jaar bijna dagelijkse inzet voor KrijgdeKleertjes wil ik nu meer tijd overhouden voor mijn familie, mijn werk en andere belangrijke zaken. Ik blijf wel betrokken bij KrijgdeKleertjes door mee te denken over de strategie. Daarnaast zet ik me in voor het project Utrecht om 6 ruilpunten te starten. Ik ga dus zeker niet helemaal stoppen, maar veel uitvoerende taken ga ik nu echt overdragen aan andere enthousiastelingen. Dit geeft ook weer frisse, nieuwe ideeën en energie."

 

Die nieuwe enthousiastelingen zijn er ook! Na de vakantie stellen we het team aan je voor. Ook meedoen in ons team van enthousiastelingen?

 


 

Nieuwsbrief juni 2017

KrijgdeKleertjes groeit uit de kleertjes

 

Online ruilen en lokale ruilpunten

 

Sinds 12-12-2012 is de website KrijgdeKleertjes in de lucht. Samen met andere ouders ruil je via de site pakketten kleding en kinderspullen. Kinderen groeien snel en het is fijn om andere mensen blij te maken en met z'n allen de wereld een beetje duurzamer te maken.

 

Dat dit idee veel mensen aanspreekt, is wel te merken aan de onstuimige groei van het aantal leden (bijna 5000!). Ook zijn er nu 20 ruilpunten in het hele land. Bij zo'n lokaal ruilpunt kun je makkelijk bij jou in de buurt 'live' kinderkleding ruilen en andere ouders ontmoeten.

 

Tijd voor een besluit: blijven we online ruilen?

Door het grote succes van KrijgdeKleertjes komen er nieuwe uitdagingen op ons af. Het online ruilen via de website kost steeds meer tijd van ons als vrijwilligers. En ondanks de kleine bijdrage die je betaalt als je een pakket kiest, kunnen de kosten voor het beheer er niet uit.

We hebben dus hulp nodig! Het liefst gaan we door met online ruilen, verbeteren we de website en gaan we ook verder door met het uitbreiden van de lokale ruilpunten. Maar daar hebben we dan wel meer man/vrouwkracht bij nodig en meer geld.

 

We willen om die reden alle leden vragen om onze enquête in te vullen.

 

Zijn er mensen die het geweldig lijkt om met de website aan de slag te gaan zodat het online ruilen toch door kan gaan?

Zijn er mensen die ons aan financiële middelen kunnen helpen, bijvoorbeeld fondsenwervers of suikertantes?

Of kun je op een andere manier bijdragen?

 

Laat van je horen!

 

Aan de hand van jullie reacties gaan we knopen doorhakken. Lukt het niet om het online ruilen te blijven steunen dan stoppen we vanaf 12-12-2017 met het online ruilen. Dat is precies 5 jaar na het live gaan van de website. Ieder lid heeft dan nog een half jaar de tijd om zijn laatste strippen op te maken. Stiekem hopen we dat dit niet nodig zal zijn...

 

Ik denk mee en vul de enquête in

 

Alvast heel veel dank voor het invullen!

We houden je op de hoogte via deze nieuwsbrief en via onze Facebook pagina.

Liefs van het vrijwilligersteam van KrijgdeKleertjes.

 


Nieuwsbrief mei 2016

 

Helemaal fan van de ruilpunten!

Op steeds meer plekken kun je lokaal ruilen bij een KrijgdeKleertjes punt. Gewoon bij iemand thuis, of soms bij een buurtcentrum. Tientallen vrijwilligers maken dat voor je mogelijk. Het is de hoogste tijd een speciale editie van onze nieuwsbrief. Helemaal speciaal over de ruilpunten.

 

Yvonne ruilde bij ruilpunt Elshout met Australië

Yvonne van der Velden gaat iedere eerste donderdag van de maand ruilen bij het ruilpunt in Elshout. Ze zoekt dan kleding voor haar dochter van bijna 5 en zoontje van bijna 1 (op de foto toen hij nog wat kleiner was!).

Waarom eigenlijk? "Het is gewoon makkelijk en scheelt natuurlijk ook een hele hoop geld. Ik lever de te kleine kleertjes in en daarvoor neem ik kleertjes in de maat die de kinderen nu hebben weer mee terug. Dat ruimt altijd lekker op en zeker als ze nog zo klein zijn groeien ze toch al zo hard."

Yvonne maakt leuke dingen mee: (lees verder)"Vorig jaar in de herfst had ik zomer kleertjes bij me. Mijn zoontje was daar heel snel uitgegroeid. Zelf zocht ik herfst kleertjes. Toevallig was er een moeder die bijna uitgerekend was en die op het punt stond te emigreren naar Australië. Zij had herfst kleding bij zich in de maat die ik zocht en wilde graag mijn zomerkleertjes hebben omdat het in Australië nog zomer moest worden. Dus waren we allebei erg blij!"

Het meest tevreden is Yvonne met de slaapzak met uilen die ze voor haar zoontje op de kop heeft getikt. "Zijn kamer is een en al uiltjes."

Yvonne raadt het iedereen aan om het een keer te proberen. "Als je eenmaal geweest bent, wil je niet meer anders. En iedere keer hebben ze weer nieuwe spullen. Het is ook altijd erg gezellig met de moeders en vaak ook oma's bij elkaar."

 

Bekijk welk ruilpunt bij jou in de buurt ligt

 

Abbey start in Schiedam

Sinds begin dit jaar zijn we heel gericht in de regio Schiedam en Vlaardingen op zoek naar ruilpunten. Onze inspanningen hebben resultaat! Abbey uit Schiedam is een ruilpunt gestart. Abbey vertelt waarom ze meedoet: “Toen ik zwanger was kreeg ik al heel veel kleertjes van vriendinnen. Zo goed als nieuw, die kleintjes groeien er zo uit. Nog steeds schuiven de kleertjes van mijn zoontje door naar andere mama's. Ik vind het leuk om nieuw en gebruikt te combineren. Wat is er mooier dan nog mooie kleertjes een tweede of soms zelfs derde leven te geven en er anderen blij mee te maken”.

Welkom, Abbey!

 

Meer lezen over zelf starten in Schiedam, Vlaardingen e.o.

  

26 mei opening in Utrecht

Naast regio Schiedam zijn we sinds kort ook aan de slag in Utrecht. En met succes! Op 26 mei opent het ruilpunt van Janna, Marjolein en Daniëlle van Groei&Groen. Dit ruilpunt is gevestigd in de winkel Draagkracht in Utrecht. (Zie foto)

Meer info over de feestelijke opening op 26 mei vind je op het Facebook-event van dit ruilfeest.

 

'Mama, aan welk kindje zullen we deze broek geven?" - ruilpunt Den Haag

Ze is net begonnen met een eigen bedrijf (als kindervoedingsdeskundige). Daarnaast vindt ze nog de tijd om een ruilpunt te trekken. Danielle Balk (31 jaar) is moeder van Isa (4) en Stijn (bijna 2) en was eigenlijk al een officieus 'mini-ruilpunt' voordat ze begon: "Het ruilen op de website deed ik al met plezier en ik kreeg al via vrienden, kennissen en verschillende weggeefgroepen heel veel kleding om ook weer aan andere door te geven. De lol die ik in het verzamelen en uitzoeken van de kinderkleding had, maakte de beslissing om een officieel ruilpunt te worden voor mij heel makkelijk! (lees verder) Dat het daarnaast bijdraagt aan een betere wereld door duurzaam met kleding om te gaan is ook een belangrijke reden voor mij om dit te doen. Ze zijn nu nog klein, maar mijn dochter is zich steeds bewuster van wat er met haar kleding gebeurt als het te klein is. “Mama, aan welk kindje zullen we deze broek geven?” vraagt ze dan bijvoorbeeld. Ook als ik een zak met kleding krijg, duikt ze daar met enthousiasme in om te kijken wat er allemaal in zit. Hele passessies volgen daarna, waarna het merendeel in de bakken van het ruilpunt gaat en zij soms ook een paar bruikbare kledingstukken zelf mag uitzoeken."

 

Intussen is een andere moeder zo enthousiast geworden dat ze een eigen ruilpunt wil gaan beginnen. Danielle is daar heel blij mee: "Het lijkt me heel leuk om dit nu ook een beetje “samen” te gaan doen. We hebben straks dan allebei onze eigen “toko”, maar kunnen ruilers onderling doorverwijzen als een van ons een bepaalde maat niet heeft, kleding uitwisselen, PR-momenten samen oppakken enz."

 

Van de ruilers hoort Danielle dat ze het fijn vinden om ook 'live' te ruilen. Mensen kunnen de kleding dan echt zien, soms zelfs passen bij hun kinderen. Er is nog wel iets om aan te werken: "De aanvulling van grote maten vanaf maat 104 komt nog wat traag op gang. Er is vooral veel vraag naar maat 110/116 en 122/128, zowel jongens als meidenkleding, maar helaas moet ik nog vaak mensen teleurstellen omdat ik weinig tot niets heb liggen. Nu denk ik dat het er ook mee te maken heeft dat de moeders waarmee ik contact heb net als ik nog kleine kinderen hebben en dus ook (nog) geen grotere maten. Ik hoop dat daar nu Isa naar de basisschool gaat verandering in gaat komen, er komt een hele nieuwe mogelijke doelgroep aan ruilouders bij!"

 

Zou je andere mensen aanraden om een ruilpunt te starten? "Dat zou ik zeker doen! Je moet wel ruimte en tijd hebben, maar je kunt het helemaal naar je eigen idee invulling geven en zo “bont maken” als je zelf wilt. Ik vind het om meerdere redenen echt heel erg leuk dus ik stop veel tijd in, maar ik krijg daar veel voldoening en ook waardering van de ruilmoeders voor terug! Dat heb ik graag over om zo een kleine bijdrage te leveren aan een meer duurzame wereld voor mijn kinderen en die van anderen."

 

Haak je aan in regio Vlaardingen/Maassluis of Utrecht?

Binnenkort opent het eerste ruilpunt in Utrecht. Maar Utrecht is een grote stad, dus daar willen we meerdere ruilpunten openen. En ook voor Vlaardingen en Maassluis zijn we nog hard op zoek naar enthousiaste ruilpunt-vrijwilligers. Woon je in die regio? Wil je helpen door onze oproep te verspreiden?

Lijkt het jou leuk om mee te draaien in een groeiende groep enthousiaste vrijwilligers? Of ken je iemand in de regio die dit leuk zou vinden? Op onze website lees je er alles over. Of neem contact op met Noeky Karreman, coördinator ruilpunten Utrecht en regio Schiedam/Vlaardingen, via noeky@krijgdekleertjes.nl

 

Ja, ik wil aanhaken in Vlaardingen, Maassluis of Utrecht!

 

Krijgdekleertjes nodigt je uit!

 • Ruilen maakt gelukkig? Op zondag 29 mei kun je komen ruilen. Dan vindt de Geluksroute plaats in Utrecht. Tijdens dat evenement zijn overal in de (binnen)stad activiteiten waar je gelukkig van wordt. Natuurlijk doen we ook mee. Je kunt op 29 mei bij KrijgdeKleertjes Groei&Groen zowel kinder- als dameskleding komen ruilen.
 • Maandag 6 juni is er van 9:30 tot 11:30 een ruilochtend bij Kindercafé Schiedam. Heb je kinderkleding die te klein is? Neem het maandag 6 juni mee naar het Kindercafé en ruil het voor een grotere maat! Meer informatie over deze ruilochtend vind je op Facebook. 

​ 

Dit is alweer het einde van de nieuwsbrief. Ken je mensen die blij worden van ruilen? Vertel het door!

Tip: zorg dat je alleen leuke mails ontvangt, voeg info@krijgdekleertjes.nl toe als afzender in je adresboek :-)


Nieuwsbrief maart 2016

Lees de online versie (met plaatjes!) hier

 

Goede woensdag,
Je ontvangt hierbij weer de onregelmatig verschijnende nieuwsbrief van KrijgdeKleertjes, het netwerk om met andere ouders kleding en kinderspullen te ruilen. Om te beginnen delen we een vrolijke foto uit Elst. Met steeds meer lokale ruilpunten (http://www.krijgdekleertjes.nl/ruilpunten) zijn er ook steeds meer ruilpunt vrijwilligers. En natuurlijk zijn alle vrijwilligers ook fan van ruilen. Deze maand kwamen we bij elkaar om tips en kleding te ruilen. Op de foto Noeky, Monique, Janneke, Danielle, Amanda, Mariska en Marjolein die allemaal met uitpuilende tassen weer naar huis vertrokken.

 

Het is weer lente, tijd om weer eens lekker op te ruimen. Hoe werkt het ook alweer? Lees hier 'stap voor stap een pakket maken' (http://www.krijgdekleertjes.nl/info-pakket-maken) Tip: Een pakket met een leuke naam valt op. Vaak staan er teksten op de kleding. Laat je hierdoor inspireren!

 

Dank voor het meedenken bij het 'anders helpen'

Hoe tof is het om anderen te helpen. Dit jaar willen we mensen die het moeilijk hebben gratis pakketten laten aanvragen. Maar hoe dit te regelen? We vroegen jullie om hierover mee te denken. De reacties buitelden over elkaar heen! Jullie stelden bijvoorbeeld voor om samen te werken met: * Stichting Babyspullen of Slimme Boefjes. We zouden bijvoobeeld cadeaucodes in hun pakketten kunnen (laten) stoppen; * voedsel en / of kledingbanken; * budgetcoaches bij welzijnsorganisaties. We hebben nu contact met enkele mensen om een eerste proef te doen. Wordt vervolgd! (Alsnog meedenken? Contact ons via info@krijgdekleertjes.nl)

 

Eerste succes in regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

Dit voorjaar zijn we helemaal gericht op de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. We willen daar 3 ruilpunten starten. En de inspanningen hebben al resultaat! In Vlaardingen heeft zich een enthousiaste moeder gemeld die een ruilpunt wil starten.

Maar we zijn er nog niet. Dus bouwen we hard aan onze naamsbekendheid in die regio. Zo stonden we zondag 20 maart met KrijgdeKleertjes op de Rotterdamse Deelmarkt (zie foto). Bezoekers van die markt konden die middag ‘live’ kinderkleding ruilen. Ook vroegen we de hulp van de KrijgdeKleertjes-leden uit de regio om onze oproep te verspreiden (http://www.krijgdekleertjes.nl/schiedamvlaardingen)

 

Lijkt het jou leuk om mee te draaien in een groeiende groep enthousiaste vrijwilligers? Of ken je iemand in de regio die dit leuk zou vinden? Kun je de oproep voor het starten van een ruilpunt helpen verspreiden? Neem dan contact op met Noeky Karreman via noeky@krijgdekleertjes.nl

Bekijk de vacature voor ruilpunt Schiedam, Vlaardingen e.o. (http://www.krijgdekleertjes.nl/schiedamvlaardingen)

 

KrijgdeKleertjes zoekt nieuwe bestuursleden 

De termijn van 2 KrijgdeKleertjes bestuursleden zit er op. We zoeken dus nieuwe mensen. Iets voor jou? We vergaderen 1 keer in de 6 a 8 weken. Omdat we allemaal kinderen en een baan hebben, doen we dat meestal 's avonds bij iemand thuis. Hoe vaak we bij elkaar komen is ook afhankelijk van wat er allemaal op de planning staat. Zo zijn we in het voorjaar bezig met de opruimwoede van iedereen, nieuwe lente, opgeruimde kasten. De vergaderingen zijn behalve nuttig ook heel gezellig. We zijn nu aan het bekijken hoe we KrijgdeKleertjes weer een stap verder kunnen helpen: naar een gratis website met nog veel meer leden. En ook samenwerken met andere initiatieven is natuurlijk erg leuk. Hoe meer ideeën je hebt en hoe meer je zelf wilt doen, hoe meer tijd je er mee bezig kunt zijn. De minimale tijd die je er mee kwijt zult zijn is ongeveer een dag per maand. De maximale inzet mag je zelf bepalen :-)

 

Het bestuur werkt graag in harmonie en naar ieders eigen inzet en kunnen. Wil je meehelpen om Krijgdekleertjes te laten groeien, meld je dan aan als kandidaat! Naar de vacature voor bestuurslid (http://www.krijgdekleertjes.nl/vacatures#penningmeester)

 

Dit is alweer het einde van de nieuwsbrief. Ken je mensen die blij worden van ruilen? Vertel het door!

 


Nieuwsbrief februari 2016

Eind januari bereikten we een nieuwe mijlpaal: 4000 leden. Een paar dagen eerder wisselde het 4000e pakket van eigenaar. Nu op naar de 5000! Dank voor het meedoen allemaal!

 

 

Steeds meer ruilen in de buurt

Een lokaal ruilpunt is een huiskamer of buurthuis waar je kleertjes kunt inleveren en ook meteen weer kleertjes kunt uitkiezen. Handig, en ook gezellig! Over het hele land verspreid zijn er ruim 15 punten.

In maart starten er weer drie nieuwe punten. Corrina, Mariska en Hanneke beginnen ruilpunten in respectievelijk Veendam, Middelrode en Groesbeek. Na anderhalf jaar nemen we afscheid van Desiree uit Breda. Ook Anita uit Groningen stopt. Dank voor jullie geweldige inzet!

 

Nog meer ruilen in de buurt. Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

Het gaat goed met de ruilpunten, maar hoe kan het nu nog beter? We denken dat het goed zou zijn wanneer ruilpunten meer bij elkaar in de buurt liggen. Zo heb je als ruiler keus uit meerdere ruilpunten. Ook kunnen de vrijwilligers elkaar helpen met tips en materialen en ze kunnen samen optrekken in het bekend maken van de ruilpunten.

 

Je moet ergens beginnen... We hebben als doel gesteld om drie ruilpunten op te zetten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Noeky en Danielle waren er al over op Radio Schiedam (zie foto).

Wil je daarbij helpen? We zoeken mensen die kunnen helpen met naamsbekendheid, en mensen die zelf een ruilpunt willen starten.  (Vervolg online nieuwsbrief)

 

 • Mensen die in deze regio wonen en willen helpen met het verkrijgen van naamsbekendheid (flyers verspreiden bijvoorbeeld).
 • Mensen die een ruilpunt willen runnen (lees de vacature),

 

Als vrijwilliger van een ruilpunt doe je waardevolle ervaring op. Je leert meer mensen kennen in je omgeving, leert omgaan met publiciteit en social media. Ook zet je je actief in voor de gemeenschap waar je woont. Bovendien is ruilen gezellig, voordelig en goed voor het klimaat!

Lijkt het jou leuk om mee te draaien in een groeiende groep enthousiaste vrijwilligers? Of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Neem dan contact op met Noeky Karreman, coördinator ruilpunten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, via noeky@krijgdekleertjes.nl

 

Minder porto? Postcode zoeken!

Op onze website www.krijgdekleertjes.nl hebben we een verbetering doorgevoerd. Je kunt nu makkelijk pakketten uit je buurt vinden. Dat doe je door bij het zoeken de optie 'postcode' te gebruiken. Tik je alle vier de cijfers van je postcode in dan vind je de mensen bij jou in de buurt. Tik je twee of drie cijfers in dan zoek je in een grotere straal. We zijn heel blij met deze verbetering. Dat gaat portokosten schelen ;-)

 

Een persoonlijk bedankje

Jeannette: "Ik werk als professional organizer, ook wel bekend als opruimcoach. Omdat ik merkte dat veel klanten moeite hebben om kinderkleding weg te doen, was ik op zoek naar andere oplossingen dan de “standaard kledingbak” of de kringloop. Zo kwam ik al ik in de beginfase bij KrijgdeKleertjes terecht." (Vervolg online nieuwsbrief) 
 

"Ik vind het fijn dat kleding opnieuw gedragen wordt. Bijkomend groot voordeel vind ik dat je hiervoor niet hoeft te betalen (kinderkleding kost bergen geld, zeker de eerste drie jaar). Het duurzame karakter en het delen van kleding bij KrijgdeKleertjes spreekt mij zeer aan." 

 

"Mijn ervaring is dat ik de dozen met zorg en aandacht inpak dan is het heel fijn om te weten dat iemand het waardeert! Daarom vind ik het echt super wanneer degene die het pakket ontvangt ook een persoonlijk bedankje stuurt. Dat is de meerwaarde van KrijgdeKleertjes. Niet alleen “goedkoop kleertjes scoren”, maar iets doen voor elkaar: het plezier van het delen!"
 

Tip: online vind je een hoop leuke digitale bedankt kaartjes (bijvoorbeeld deze).

  
Anders Goed doen

Sinds de oprichting van KrijgdeKleertjes hebben we vier goede doelen met meer dan duizend euro gesteund. Vanaf dit jaar willen we op een andere manier goed doen, namelijk door mensen die het moeilijk hebben gratis pakketten te laten aanvragen. Binnenkort volgt hierover meer info. We zijn nu aan het uitdenken hoe we dit slim kunnen oppakken. Wil je hierover meedenken mail ons.

 

Dit is alweer het einde van de nieuwsbrief

Vind je het leuk om KdK achter de schermen mee te maken? We zoeken een voorzitter en een penningmeester. Het kost je zo’n 4 uur per maand.

 


Oktober 2015. De Facebook ruilactie start vandaag!

 

Alweer bijna drie jaar geleden begonnen we met de website KrijgdeKleertjes.nl. Inmiddels is de website hard toe aan modernisering. We willen het ruilen in de site gratis maken en de website geschikt maken voor mobiel gebruik.

Maar hoe betalen we als vrijwilligersorganisatie de kosten?

Tijdens onze actieweken kun je meedoen aan drie acties!

Het succes hangt af van jouw inbreng. Doe je met ons mee?

Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie

 

1) Facebook ruilactie

Ruil met ons mee via Facebook
Vandaag start een spannende actie. We starten met een boek en ruilen stap voor stap tot we uitkomen bij iets wat veel meer waard is. Je kunt steeds spullen aanbieden die je zou willen ruilen. Dit doe je door te reageren op het bericht dat op Facebook staat.

De eerste ruil staat nu online: het leuke lees- en luisterboek 'Bink en Pip gaan naar Engeland'
Je kunt het hier bekijken en jouw ruilbod uitbrengen!

Ik ruil het leuke boek voor...

 

2) De opgeruimde actie
Lekker opruimen

We helpen je een handje om de feestdagen opgeruimd in te gaan. In november kun je spullen die een tweede leven mogen krijgen inleveren bij een van onze inzamelpunten. We verkopen ze voor je. Je krijgt zelf een gedeelte van de opbrengst.

De vrijwilliger van het inzamelpunt doet de verkoop en krijgt ook een gedeelte van de opbrengst.

Zou je mee willen draaien als vrijwilliger bij een inzamelpunt? We zoeken mensen die wel van een uitdaging houden.

Meer info over meedoen als vrijwilliger

 

3) Cadeautjes actie

Een cadeau van de Sint of de Kerstman. Of een leuk kraamcadeau?

In onze webwinkel kun je leuke cadeautjes kopen. Je kunt kiezen uit diverse waardes in cadeaubonnen, in combinatie met een mooi Imps&Elfs shirtje (maat 62) of een leuk boekje.

Naar de cadeautjes!
De actieweken lopen van 10-10 tot 11-11. Uitgebreide informatie hierover vind je op onze website.

 


Augustus 2015

 

Is er al een KrijgdeKleertjes ruilpunt bij jou in de buurt? Die kans is steeds groter. Steeds meer vrijwilligers sluiten zich aan bij ons netwerk. Je kunt gewoon bij ze thuis kinderkleding ruilen.
Van onze website KrijgdeKleertjes.nl zijn inmiddels 3500 mensen lid. Via de lokale ruilpunten en de website ruil je op een makkelijke manier kleding en kinderspullen. Dat is goed voor het klimaat en gezellig.

Fijn dat je meedoet!
Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.
(Oprichters KrijgdeKleertjes)

 

Nieuw KrijgdeKleertjes ruilpunt 'De Glind' wil verbinden
In Gelderland ligt een bijzonder dorp: De Glind. Kinderen en jongeren die vanwege hun problematische opvoedsituatie niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien vinden hier een nieuw thuis.

In september start in De Glind een KrijgdeKleertjes ruilpunt. Ada Franse nam het initiatief omdat kleding ruilen duurzaam is én omdat ze kansen ziet om via het ruilpunt mensen van binnen en buiten het dorp meer met elkaar te verbinden. Het team van De Glind bestaat uit ouders en kinderen. Het ruilpunt krijgt een plek in het dorpscentrum.

Op woensdag 16 september kun je voor het eerst in De Glind ruilen.

Vanuit KrijgdeKleertjes zijn we erg blij met dit uitgebreide ruilpunt waarbij elkaar ontmoeten een belangrijk doel is!

Ook in Den Haag en Elst (Gelderland) zijn ruilpunten gestart. Bekijk de lijst van ruilpunten.

 

Ook je pakketten weer terug van vakantie

Heb je voor de zomervakantie 'vakantie' aangevinkt op je account? Dan zijn nu al je pakketten onzichtbaar en niet te bestellen.

Vakantiestand uitzetten: maak je pakketten weer zichtbaar

1) Als je bent ingelogd ga je naar 'mijn pagina' (roze vlak, linksboven);

2) Kies daar het tabblad 'bewerken';

3) Vink halverwege die pagina 'vakantie' UIT (zie het plaatje hierboven)

Nu zijn al je pakketten weer zichtbaar en bestelbaar. Welkom terug!

 

We zoeken een stagiair!

Een kijkje in de keuken van KrijgdeKleertjes, nieuwsbrieven schrijven, tweets versturen, misschien wel een actie organiseren?
Is het iets voor je buurmeisje / neefje / dochter / kleinzoon… of voor jezelf?

Klik hier voor meer info

 


Nieuwsbrief half juli 2015

Ook je pakketten op vakantie

Binnenkort lekker weg? Met een kleine moeite zorg je dat tijdens je vakantie jouw KrijgdeKleertjes pakketten niet te bestellen zijn.

Zo maak je je account klaar voor de vakantie:

1) Als je bent ingelogd ga je naar 'mijn pagina' (roze vlak, linksboven).

2) Kiest daar het tabblad 'bewerken'.

3) Vink halverwege die pagina 'vakantie' aan.

 

Het resultaat? Je pakketten zijn onzichtbaar voor anderen. Op je account is niet zichtbaar dat je dit hebt aangevinkt, dus de boeven hebben niets aan deze info! Niet vergeten na de vakantie weer uit te vinken, je pakketten blijven onzichtbaar (en dus onbestelbaar) tot je dit vinkje bij 'vakantie' weer opheft!

 

Wie komt gezellig stage lopen?

Wie heeft er nog een neefje / nichtje / buurkind die een stage zoekt? Per september zoeken we een stagiair voor de social media en communicatie. Naast het schrijven van artikelen en social media posts, gaat de stagiair ook PR activiteiten organiseren en coördineren. Afhankelijk van de opleiding en leerdoelen van de stagiair kunnen we het pakket taken aanpassen. De volledige omschrijving staat hier.

  

Meedenkers gezocht

Als je

- het soms niet logisch vindt hoe KrijgdeKleertjes werkt;

- het net wat mooier zou vinden als díé knop juist dáár zou zitten...

 

Dan zoeken we jou!

 

Met een groep mensen gaan we deze zomer de site eens doorlopen. Als je meedoet dan krijg je toegang tot een besloten omgeving om commentaar te geven op ideeën voor de site. Dit doe je wanneer het jou uitkomt. Het kost je zoveel (of weinig) tijd als je zelf wil. Mail ons om mee te doen.

 

KrijgdeKleertjes is partner van duurzaam doen

De duurzame keuze leuker én makkelijker maken, dat is het doel van Duurzaam Doen. Hun website staat vol met inspirerende duurzame initiatieven. Een kijkje waard.

 

Fijne vakantie!

Dit is alweer het einde van de nieuwsbrief. Ken je mensen die blij worden van ruilen? Vertel het door!

 

 


Nieuwsbrief 5 maart 2015

KrijgdeKleertjes.nl: dé site waar je kinderspullen kunt geven en krijgen. En nu ook.. je eigen kleding! Krijgdekleertjes 'leeft' door jou en alle andere 3100 leden. Samen geven en krijgen we toffe pakketten. En dan te bedenken dat het in 2012 allemaal begon met een brainstorm van vier moeders ;-) Dankzij de tips van leden blijven we KrijgdeKleertjes verbeteren. In deze nieuwsbrief daarom het grote-mensen-kleren ruilen. In komende nieuwsbrieven nog meer. Fijn dat je meedoet én meedenkt! Liefs van Annunziata, Annelinde, Cerian, Tessie en Saskia.
 

Grote-mensen-kleren ruilen
Op KrijgdeKleertjes.nl kun je lekker snuffelen naar kleertjes en speelgoed voor je kinderen. Dan is het ook heel leuk om meteen te kijken of er iets voor jezelf tussenzit. Dat kan nu! Op verzoek van veel leden kun je nu ook kleding voor grote mensen ruilen. Het werkt precies hetzelfde als bij de kinderkleding: je kleding bied je per pakket aan. Omdat het om grote kleding gaat bied je in de praktijk zo'n 2 tot 5 stuks per pakket aan. Wil je een pakket in een grote-mensen-maat zoeken dan kun je met de zoekfunctie filteren op XS t/m XXL. Ga direct naar het aanbod.

 

Achter de schermen krijgen we versterking :-) Even voorstellen: Saskia, onze penningmeester tot de zomer. "Ik ben de trotse moeder van 2 lieve jongens. Hun kleren worden altijd zoveel mogelijk doorgegeven aan neefjes en vriendjes. Het is een super plan om dit soort doorgeef activiteiten georganiseerder aan te pakken. Daarom vind ik het heel leuk om hier nu ook aan bij de dragen. In mijn dagelijkse werk ben ik veel bezig met gezonde leefstijl en gezondheid, een gezonde omgeving hoort daar ook bij. Dus het concept van KrijgdeKleertjes past hier helemaal bij."

 

Hoeveel gaat er in een KrijgdeKleertjes pakket?

Een veel gestelde vraag! We willen ongeveer evenveel geven als we krijgen. Dat voelt eerlijk. Om die reden kiest bijna niemand een pakket met maar een of twee kleertjes. Op de foto's zie je hoeveel kleding in een KrijgdeKleertjes-doos past. Een truc: je kunt zelf bepalen hoeveel het is door je spullen in een tas van de supermarkt te stoppen. Is deze halfvol dan zit je aan de hoeveelheid om aan te bieden. Heb je kleine kleertjes dan passen er meer in - en daar heb je er meestal ook meer van. Heb je grotere kleertjes dan passen er minder in. Grotere kinderen groeien ook minder snel. Omdat je minder hoeft door te geven kun je toch regelmatig ruilen. Veel plezier met de kasten opruimen!

 

WildRuilen op de eerste dag van de lente

Lente! Waait er al een frisse wind door je huis en heb je (dus) kleertjes over om te ruilen? Op 21 maart kun je op een originele manier gaan ruilen. Hang een waslijn op met je spullen. Je nodigt mensen uit om hier wat af te halen in ruil voor iets anders: WildRuilen! Kijk op ons Facebook-event voor meer info. Klik op het plaatje voor een filmpje. We gingen al eens wandelend WildRuilen.

 

Op 30 en 31 mei staan we in Haarlemmermeer op de PuurFair. Natuurlijk gaan we ruilen. Dit keer met een reuze-waslijn! Meer in onze volgende nieuwsbrief. Enne… ssst.. vast een kortingscode voor je: PUUR2015KDK Meer over de Fair op www.puurfair.nl en www.facebook.com/PuurFair

 


Nieuwsbrief januari 2015 (14-01-15)
 

Fan van ruilen!

Al 3000 ouders ruilen hun kinderspullen via KrijgdeKleertjes.nl.
De afgelopen jaren ruilden we ruim 2650 pakketten met kleertjes en speelgoed.
In het aanbod van honderden pakketten zit vast wat leuks voor jou. Een ledikant? Een winterjas? Boekjes? Grijp je kans om lekker droog vanuit huis in het aanbod te snuffelen of pakketten te maken :-)

 

 

Een tweede pakket van dezelfde persoon? Veel makkelijker te vinden!
"Ik heb interesse in een pakket en wil graag weten of deze gever nog meer leuks aanbiedt. Want een tweede pakket van dezelfde persoon kiezen spaart portokosten". Een wens van veel leden. En sinds december kan het eindelijk!

Het werkt zo:
1. Je kijkt naar een pakket waar je belangstelling voor hebt.
2. Klik rechts boven het pakket op het icoontje van het lid wat het pakket aanbiedt. Je klikt daarmee door naar het profiel van deze gever.
3. Klik in het profiel van de gever op 'huidige pakketten'.

 

En  dan zie je alle pakketten die iemand aanbiedt. Tadaa!

Zo zie je snel of je eventueel nog een ander pakket van dezelfde gever wilt uitkiezen.

 

Wat we ook aan de site verbeterden:

 • bij het aanbieden van een pakket kun je nu ook enters gebruiken. Dan ziet je beschrijving er toch een stuk mooier uit;
 • maak je een pakket kleertjes dan zie je dat de lijst met merken veel handiger te gebruiken is;
 • bij de pagina met het overzicht van alle pakketten zie je een open zoekfunctie. Hier kun je zoeken in wat je maar wilt!; (http://www.krijgdekleertjes.nl/kleertjes)
 • wanneer je in het overzicht van pakketten zoekt op maat, seizoen etc geeft het systeem geen dubbele zoekresultaten meer (jeej!);
 • op de homepage zie je nu ook de drie meest recent gekozen pakketten én je ziet hoeveel pakketten we totaal ruilden.
   

Nu gaan we weer sparen voor nieuwe verbeteringen. Iedere keer dat je een pakket ruilt kan er 50 cent in dit spaarpotje.

 
Heb je tips? We houden ze bij, dus geef ze aan ons door!  (mailto:info@krijgdekleertjes.nl)

 

Ruilen @Eindhoven, Den Bosch en Dodewaard

Wil je wel kleertjes ruilen maar kom je er maar niet aan toe om de spullen online te zetten? Misschien zijn onze lokale punten iets voor je. Je brengt je schone en hele kleertjes langs en kiest meteen in ruil grotere kleertjes uit.

 

Vrijwilligers runnen de lokale punten. Gewoon thuis. Afgelopen maand begon Annemarie in Eindhoven, Marjolein in Den Bosch en Pieternel in Dodewaard.
Pieternel: "Ik vind het idee van KrijgdeKleertjes helemaal geweldig! Het lijkt me gewoon erg leuk om zo mensen uit deze buurt blij te kunnen maken en de kleding een 2e of zelfs 3e leven te kunnen geven."

Intussen zijn er nu negen lokale punten. Misschien ook bij jou in de buurt

 

609 euro voor vier goede doelen
 
In totaal maken we 609 euro over aan de vier goede doelen die we via KrijgdeKleertjes.nl steunen!
Dit is het bedrag dat we in 2014 bij elkaar ruilden voor Petite Cobi, KanjerGuusje, Amigos de Potosi en Stichting Wees Kind. Iedere keer als je een pakket kiest gaat 50 cent naar een van hen.
We zijn trots op het mooie bedrag!

 

Lees meer over de goede doelen op www.krijgdekleertjes.nl/goede-doelen`
 


Nieuwsbrief december 2014

Geef het door: op 12-12 een gratis ruilstrip voor nieuwe leden
KrijgdeKleertjes is gegroeid van een baby naar een dreumes. Op 12 december is de site alweer 2 jaar. En wie jarig is trakteert. Onze traktatie: wie op onze verjaardag lid wordt krijgt een strip cadeau.

Ken je iemand die hier blij van wordt? Stuur je dan deze e-mail door?

 

Een applaus voor jezelf: 5000 kilo kleertjes een tweede leven

In Nederland danken mensen gemiddeld 13 kilo textiel per persoon af. Ongeveer twee derde daarvan gaat de prullenbak in. Textiel is een waardevolle grondstof, het kost veel energie, pesticiden en water om te maken. Zo zonde als dat in de prullenbak belandt!
Als je kleding ruilt geef je textiel een tweede leven.
In de twee jaar tijd dat KrijgdeKleertjes bestaat ruilden we samen 2600 pakketten met kleertjes en speelgoed. Hierdoor kreeg 5000 kilo aan kleertjes een tweede leven, 36.800 kleertjes. Als je dat allemaal aan een waslijn zou uithangen zou je een lijn kunnen spannen van zo'n 12 kilometer!
 
Steeds meer maten >92

Heb je ook gemerkt dat er steeds meer pakketten met 'grote' maten op KrijgdeKleertjes staan? De vrijwilligers van de lokale KrijgdeKleertjes punten spelen hier een belangrijke rol in. Bij een lokaal punt kun je kleding langsbrengen. Grote maten gaan - hup - online. Kunnen we allemaal weer lekker doorruilen!
Het nieuwste punt is in Stroe (Barneveld).
 
Susan wint een prijsje..

..met de foto van haar zoontje in het jasje dat hij via KrijgdeKleertjes kreeg.
Stuur ons je foto dan plaatsen we de leukste op Facebook en/of Pinterest. We verloten iedere maand een prijsje onder de leukste foto's.
 
In december KrijgdeKleertjes weer een beetje beter

Als je merkt dat KrijgdeKleertjes ergens niet lekker loopt horen we het graag. Dankzij alle feedback tot nu toe hebben we een lange lijst met wensen voor aanpassingen aan de site. In december kunnen we er weer een paar doorvoeren.

 • Een zoekfunctie voor welk zoekwoord dan ook;
 • Zien welke pakketten iemand allemaal aanbiedt;
 • Betere opmaak bij het aanbieden van een pakket en meer merken om uit te kiezen;
 • Meer contact met elkaar via de homepage.

Voor andere aanpassingen sparen we nog even door. Doe je mee met een donatie?

 
Nieuwe posters en flyers!
Jos Jansen liet nieuwe posters en flyers voor KrijgdeKleertjes maken.

Waarom steunde je op deze manier KdK?

Jos: "Ik kies of vind ieder jaar een aantal lokale non-profit organisaties om te steunen. Dit kan in natura zijn (ontwerp-werk) of in sommige gevallen met producten, bv drukwerk.
Voor ons geldt:
- Het moet een lokale organisatie zijn
- Het moet 100% non-profit zijn
- En we willen iets met het doel/de mensen ‘hebben', in ieder geval een klik/sympathie."

En wat voor bedrijf heb je dan?
Jos: "Ik heb sinds 11 jaar een reclame- en mediabedrijf onder mijn eigen naam. Daarbij werk ik samen met enige business-partners. (Zeist/Driebergen) Op mijn website www.josjansen.nl zie je wat we doen."

 

Doe je mee met de verspreiding?
Weet je een plek om een poster op te hangen of een flyer neer te leggen? Neem contact op dan sturen we je posters en/of flyers op.
 


November 2014

Je kinderspullen krijgen een tweede leven en zelf kies je iets leuks terug. Met dat idee hebben we twee jaar geleden KrijgdeKleertjes opgericht. Nu is het tijd voor groot onderhoud.

De website draait goed maar kan beter. Dit willen we bereiken:
- het ruilen moet gratis worden
- het aanbod is betrouwbaar
- je geeft een pakket sneller weg
- je vindt snel een pakket dat bij je past
 

Maak kans op gratis strippen!
De website aanpassen kost natuurlijk geld. We hebben kunnen sparen maar dat is niet genoeg. Help je met een donatie?
We verloten onder de donateurs 20 bundels van 4 strippen (ter waarde van 8,75). Bij iedere 5 euro die je geeft maak je hier kans op.

Een bijdrage overmaken
Geweldig als je wilt bijdragen! Je kunt een bijdrage overmaken op rekeningnummer:

NL29 RABO 0122 1208 84 van Stichting ProRuil te Bunnik, o.v.v. "gift".

Wacht niet te lang. Wil je doneren doe dat dan vóór 20 november.

Op 21 november bepalen we welke mensen we blij kunnen maken met de 20 bundels van 4 strippen ter waarde van 8,75.

 


 

Nieuwsbrief 13-09-13

Via KrijgdeKleertjes ruil je kinderkleertjes en speelgoed.

Nu, nog nieuwer!

Deze zomer heeft onze webbouwer verbeteringen aan KrijgdeKleertjes doorgevoerd.
Wat is er anders?

 • De zoekfunctie is uitgebreid en werkt beter.
 • In kleertjes kun je nu ook kiezen uit 'zwangerschap', 'rompers' en 'textiel' (voor bv gordijnen of beddengoed).
 • Je kunt nu ook kinderschoenmaten en damesmaten (voor zwangerschapskleding) toevoegen en doorzoeken.
 • Bij speelgoed kun je nu ook kiezen voor 'babyuitzet' (voor bv flesjes), 'kindermeubels' en 'onderweg' (voor bv de maxi cosi).
 • In de bevestigingsmail zit nu ook een link naar foto's van het pakket.
 • Iedere 8 weken krijg je een automatische mail om te controleren of je pakket nog beschikbaar is. Zo zorgen we ervoor dat het aanbod op KrijgdeKleertjes actueel blijft.
 • We werken nu met Ruilpunten. Geef je een pakket dan krijg je een punt. Krijg je een pakket dan lever je een in. Wanneer je lid wordt krijg je er drie. Zo blijft het systeem in balans.

Lees meer over de verbeteringen.
We hadden meer wensen. Bijvoorbeeld het zoeken op postcode of woonplaats. Alles doorvoeren was te duur. We sparen de komende tijd door!

 

Pakket uitgelicht: alles voor de eerste hapjes

In augustus heeft 'Jazz' dit pakket met leuke spulletjes op KrijgdeKleertjes.nl gezet. Hiermee hoef je voor je kindje niets meer voor het eten en drinken in de winkel te halen. Tuitbekers, bordjes, lepeltjes etc. meteen klaar met alle spullen voor het eten en drinken.

13 stuks en ook nog eens vrij van schadelijke stoffen.

Interesse? Kijk maar eens op KrijgdeKleertjes.

 

Dozen niet meer leverbaar
Via onze website kon je KrijgdeKleertjes dozen in de juiste maat bestellen. Onverwacht en per direct kan onze dozenpartner de KrijgdeKleertjes dozen niet meer leveren.
We zoeken nu naar een nieuwe partner waar je als lid direct de dozen kunt bestellen. Heb je een tip voor ons? Neem dan contact op.

Meer over de dozen die we gebruiken lees je in onze veelgestelde vragen.

 

[plaatje van voorpagina KdK] Wie maakte dit plaatje? Daphne!

Daphne Meijer helpt KrijgdeKleertjes als grafisch ontwerper. Daphne stelt zich voor.

"Ik ben 30 jaar en woon in Amsterdam. Ik houd van yoga, fotograferen, mode en gezelligheid. En van op de fiets naar mijn werk gaan. Voor KdK heb ik o.a. een flyer en een aantal illustraties gemaakt (bv die hierboven). Ik werk voor ontwerp bureau Sazza. Wij kwamen via de ASN wereldprijs met KrijgdeKleertjes in contact en vonden het leuk om KrijgdeKleertjes te helpen. We hebben de ASN wereldprijs niet gewonnen (wel geschopt tot in de finale) maar veel plezier gehad. En leuke dingen voor KdK gemaakt.

Ik ben zelf geen moeder... Maar wie weet ga ik in de toekomst ook kleertjes en speelgoed ruilen. Nu raad ik het mijn vriendinnen met kinderen zeker aan."

 


Nieuwsbrief 20-01-13 is uit. Lees hem hier.


Nieuwsbrief 21-12-12 kun je hier lezen.


Nieuwsbrief 16-10-12

 

Tips en info voor het aanbieden van pakketten op KrijgdeKleertjes.
 

Hoe werkt het aanbieden van een pakket?

Zet je pakket nu vast online: we bouwen op naar 250 pakketten!
 
1) Zorg voor een doos van het juiste formaat. De KrijgdeKleertjesdoos is 20,5 x 32 x 22 cm (HxBxD). Dit is een inhoud van ruim 13 liter. Vergelijk het met een doos voor A4 papier (die laatste is iets hoger). Als je deze niet hebt, kun je de juiste dozen bestellen via verzendverpakking.com (http://www.verzendverpakking.com/?route=product/category&path=63) .
 
2) Ruim je kasten op en zoek de spullen uit die je weg wilt geven. Twijfel je? Stel jezelf de vraag of je het zelf fijn zou vinden om de spullen te ontvangen.
 
3) Was de kleertjes en maak het speelgoed goed schoon.
 
4) Sorteer de spullen zo goed mogelijk op geslacht, maat en seizoen.
 
5) Bekijk hoeveel gesorteerde spullen in een KrijgdeKleertjesdoos passen en maak een foto van alle spullen.
 
6) Zet de foto en de omschrijving op de website (hier voor kleertjes) ; hier voor speelgoed).
 
Tip: De spullen hoef je natuurlijk niet in de doos te bewaren, je kunt ze ook in een plastic tas stoppen om ze zo makkelijker op te slaan. Schrijf dan wel goed de naam van je pakket op de plastic tas!
 
 
Op naar de 250 pakketten!
Een belangrijk doel voor de komende periode is het opbouwen van een serieus aanbod van pakketten (http://www.krijgdekleertjes.nl/kleertjes) op de site. Je kan immers pas een pakket vinden dat bij jou past, als het aanbod groot genoeg is.
 
We streven naar een aanbod van tenminste 250 pakketten, voordat je ook pakketten af kan nemen.
 
Foutje gespot? Geef het door!
We hebben hard gewerkt aan de website, maar er zullen heus nog dingen niet lekker lopen. Help je ons die foutjes te spotten?
 
Zie je fouten op de site, of dingen die onlogisch zijn? Geef ze door via de mail .
Stuur naar een vriend (*|FORWARD|*)
 
Veel gestelde vragen
Ik heb nog geen ruiltegoed. Kan ik de website toch vast gebruiken?
Ja! Je hebt geen tegoed nodig om te geven, alleen om te krijgen.
Heb je tijdens het crowdfunden ruiltegoed gekocht? Dan krijg je voordat we het krijgen activeren je cadeaucode toegestuurd.
 
Moet ik perse een KrijgdeKleertjes doos gebruiken?
Nee, maar gebruik wel een doos met hetzelfde volume. Er zit evenwicht in het systeem als we allemaal hetzelfde volume aanbieden. Je krijgt dan evenveel als je geeft. Met het formaat dat we gekozen hebben hoef je niet heel lang spullen te verzamelen voordat je ze kunt aanbieden.
 
Tot welke maat gaat KrijgdeKleertjes?
Alle kindermaten zitten in het systeem, dus ook de grootste. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer keus er in alle maten zal zijn.
 
 
 Tip
Succesvol pakket maken? Bedenk wat iemand zal willen hebben: in november een 'winterpakket' met lekker warme kleren. Tegen Sinterklaas een pakket met schoencadeautjes.. Kan niet missen.

 


Nieuwsbrief 15-06-12

(Lees de opgemaakte versie hier)

Nog 3 dagen!
'Put your money where your mouth is': doneer nu!

Er is al 4.635 euro bij elkaar gebracht door heel veel donaties. Drie/kwart van het bedrag wat nodig is.
Er zijn nog drie (en een beetje) dagen te gaan tot de einddatum van 18 juni.

Vind je KrijgdeKleertjes een goed idee?
1. Nu komt het erop aan: steun ons met een bedrag van jouw keuze.
Investeer nu direct en maak een bedrag over naar nummer 25.46.96.848 van Stichting ProRuil. Of kijk eerst op de website www.krijgdekleertjes.nl voor meer informatie.
Het is een win-win situatie: 1) Óf je krijgt strippenkaarten om gratis mee te ruilen (en cadeau's) en je maakt de bouw van deze ruilsite mogelijk, 2) óf je krijgt je geld terug.

2. Vraag anderen om te investeren. Stuur bijvoorbeeld deze nieuwsbrief door. Meer tips staan op onze site.
 

cadeau's van Imps&Elfs..

Kies je het Suikertantepakket bij een donatie (50 euro) dan krijg je ruiltegoed én cadeau's. Van Imps&Elfs ..

.. of cadeau's van Janbibejan
Bij het Suikertante pakket laat je weten voor welk kind je cadeau's wil. We maken dan een mooie selectie van Imps&Elfs en/of Janbibejan.

 

Steun KrijgdeKleertjes en krijg cadeau's.

Als je investeert in KrijgdeKleertjes kun je kiezen uit:

   ..het ondersteunpakket (vanaf €10),
   ..het 25-up pakket (vanaf €25)
   ..het suikertantepakket (vanaf €50),
   ..en nu ook het goedezakenpakket (voor bedrijven vanaf €500).

 

Bij ieder pakket krijg je gratis strippenkaarten om te kunnen ruilen. Als je kiest voor het suikertantepakket krijgt je ook cadeaus van duurzame merken cadeau: kleertjes van Imps&Elfs of speelgoed van Janbibejan.

 

Eindsprint tot 18 juni

Heb je al gedoneerd? Heel erg bedankt!

Help je mee onze eindsprint tot een succes te maken? Vertel mensen over ons.

 

Stuur bijvoorbeeld deze nieuwsbrief door. Of praat over ons op het

schoolplein, of via mail, of twitter of facebook.

De laatste dag (maandag) is er zelfs een heus twitter-offensief! Volg ons (@krygdekleertjes) en doe mee.

 


Nieuwsbrief 21-05-12.

Soms moet je brutaal zijn: we starten gewoon onze eigen nationale dag.

Maak KrijgdeKleertjes Bekend Dag Op 23 mei
Move over Wereld Waterdag, dag van de Dans en Appel pluk dag.. hier komt Maak KrijgdeKleertjes Bekend Dag!

 

Doel: KrijgdeKleertjes bekend maken! Concreet: 3000 views van ons filmpje. Dat is tien keer zoveel als nu. Met de vier initiatiefnemers zitten we de hele dag in het actiecentrum (de keukentafel in het huis van Annunziata) bij elkaar om maffe ideeën te verzinnen om onze bekendheid aan te zwengelen. 
Help ook door op deze dag ons filmpje te verspreiden. Bijvoorbeeld via e-mail, Hyves, Facebook of Twitter. (de code om te verspreiden = http://youtu.be/k4fo5zNqBHo)
Je maakt daardoor ook kans op een knuv! (Zie hiernaast)

Doe je mee?
Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.
 

Win een Knuv!
Iedere fatsoenlijke campagne heeft prijzen. Wij dus ook!

Knuv.nl stelt vijf van haar eigenzinnige Knuv's ter beschikking. Dit is een knuffel met een heel hoog aaibaarheidsgehalte. Wie meedoet aan'Maak KrijgdeKleertjes Bekend Dag' maakt hier kans op.
  

Laat weten dat je meedoet aan onze actiedag door te mailen en te vertellen wat je doet naar info@krijgdekleertjes.nl of je aan te melden op het facebook event.
 

Poster en flyer KrijgdeKleertjes

Wil je helpen om KrijgdeKleertjes.nl bekend te maken en heb je een printer? Op [4]onze site kun je een poster (A3) en een flyer (A5) downloaden en uitprinten.

 

Om op te hangen op de creche, of de BSO, je eigen raam, de school.. etc etc

 

En verder..

   .. Stonden we dinsdag in het AD Utrecht.

   .. Reageerde Ilja Meijs op de oproep in de vorige nieuwsbrief voor een
   vormgever en maakte ze meteen de dag erna het logo van 'Maak
   KrijgdeKleertjes Bekend Dag'. Daar zijn we geweldig blij mee.

   .. is de 50e donatie binnen. Ook doneren?

 

 

Ruim 1.200 gedoneerd

Afgelopen week kwam de 50e donatie voor KrijgdeKleertjes binnen. Er is nu ruim 1.200 euro gedoneerd. Een prachtig resultaat. Maar de 6.000 euro zitten we nog lang niet aan.

Nog niet toegekomen aan doneren? Doe het snel want voor je het weet is het te laat.
 

Er zit geen nadeel aan: óf je maakt KrijgdeKleertjes mogelijk óf je krijgt je geld weer terug. Als je doneert via de instructies op de site weten we aan wie we cadeau's kunnen geven. Maar je kunt ook direct een bijdrage overmaken naar nummer 25.46.96.848 van Stichting ProRuil.

 


Nieuwsbrief 13-05 (Moederdag)

Waarom we geld ophalen
in plaats van het te lenen

Veel mensen vragen ons of er geen gemakkelijkere manier is om aan 6.000 euro te komen. We kunnen toch een lening vragen aan bijvoorbeeld een familielid?

Waarom we aan heel veel mensen een kleine bijdrage vragen, heeft één belangrijke reden: om te testen of ons idee levensvatbaar is. Wie nu wil bijdragen aan de start van krijgdekleertjes.nl, laat daarmee zien dat er draagvlak is. Wij als oprichters zijn wel enthousiast, maar we moeten zeker weten dat jullie dat allemaal ook zijn!

 

Dus ben je enthousiast? Laat het zien en doneer ook via www.krijgdekleertjes.nl

 

Dank voor je steun!

Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.
    

Mijlpaal van 1000 euro bereikt!

Een krappe twee weken na de start van onze campagne is de 36e donatie binnen: de teller staat nu op 1.005 euro. Een geweldig resultaat waar we iedereen die heeft gedoneerd heel erg voor bedanken. Nog vijf weken en 4.995 euro te gaan en dan weten we of we KrijgdeKleertjes.nl kunnen bouwen. Ontzettend spannend.

En verder..

   .. Zijn we de coverstory van de nieuwste editie van het Straatnieuws

   .. Stopt webwinkel SewNatural flyers bij alle bestellingen.

   .. Staat ook een leuk interview met de lokale radio online op onze website.

   .. Mailde 'Het Buitenbureau' alle klanten over ons.

   .. Is ons filmpje op Youtube al 250 keer bekeken.

Reacties donateurs

Martien Das: "Ruilen + delen = leuk & duurzaam!"

 

RM van Schouwen: "Omdat de voor de site ontwikkelde code weer opensource beschikbaar komt!"

 

Boukje van Lieshout: "Fantastisch initiatief om verspilling van spullen en geld tegen te gaan en een bijdrage te leveren aan milieu en duurzaamheid!"

 

Meer reacties op onze website: krijgdekleertjes.nl

 

Vormgever gezocht

KrijgdeKleertjes wordt mogelijk gemaakt door vrijwillige inzet.

Er liggen veel ideëen op de plank waar een vormgever mee aan de slag kan.

   Wil jij ons verder helpen? Laat het ons weten (e-mail). info@krijgdekleertjes.nl

 


Nieuwsbrief 08-05-12

(Lees deze nieuwsbrief ook in de oorspronkelijke opmaak.)

 

In een week tijd 640 euro gedoneerd.

Koninginnedag feestelijke start
Het was een feestje afgelopen Koninginnedag. We gingen de straat op om voor KrijgdeKleertjes te flyeren en kregen heel veel leuke reacties.
Zo waren er mensen die al meteen op hun kleedje gingen kijken wat ze zouden kunnen ruilen.Tot nu toe is 640 euro opgehaald. Dus nog 5.360 euro te gaan in vijf weken. Help je ook met een donatie?

Bezoek www.krijgdekleertjes.nl en doneer vandaag nog.

 

Dank voor je steun!

Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.

 

Veel gestelde vraag: waarom is er 6.000 euro nodig?

 

Een ‘gewone’ webwinkel bouwen is relatief goedkoop. Maar KrijgdeKleertjes is geen ‘gewone’ webwinkel. Het kost daarom meer geld om te maken.

 • iedereen kan spullen op de site zetten
 • je geeft een recensie voor de kwaliteit van de doos.
 • het systeem houdt bij hoeveel er wordt geruild.
 • 50 cent gaat naar een goed doel.

We hebben maanden lang vele bouwers en experts gesproken. De prijs van 6.000 euro voor het ruilsysteem is het beste wat we vonden, bij een jong en klein bedrijf.

 

We bouwen met een ‘open source’ techniek. Dit betekent dat de techniek openbaar beschikbaar is.

 

Ook de ruiltechniek die gebouwd gaat worden zullen we terug geven aan de community. Zo kan een ander initiatief hier gratis gebruik van maken.

 

Ons filmpje al gezien?

Het filmpje om uit te leggen wat KrijgdeKleertjes is en waarom we geld inzamelen is al meer dan 150 keer bekeken. Het is vrijwillig gemaakt door een vriend en de lol in het maken zie je er wel aan af!

 

Het filmpje is te bekijken op YouTube.

 

Geef het door

Ken je andere ouders die je over dit idee wilt tippen? Graag!

 

Plaats bijvoorbeeld ons filmpje op je facebook of hyves pagina.

Samen maken we dit duurzame initiatief mogelijk.

 


Nieuwsbrief 30-04-12


Doe mee met KrijgdeKleertjes!
Koninginnedag start van campagne

 

Het is eindelijk zover. We gaan campagne voeren om KrijgdeKleertjes te kunnen bouwen! De website is online, maar ruilen kan er nog niet mee. Om de techniek in te bouwen is 6.000 euro nodig.

Help je mee? Je kunt van 30 april tot 18 juni via www.krijgdekleertjes.nl geld doneren. Als we allemaal een bedrag inleggen, dan hebben we het bedrag binnen de kortste keren bij elkaar!
Als je bovendien nu doneert, dan krijg je er cadeautjes voor terug.
Bijvoorbeeld een strippenkaart met ruiltegoed. Dat betekent straks gratis ruilen!

Bezoek www.krijgdekleertjes.nl (hier ook een leuk filmpje!) en doneer vandaag nog.

 

Dank voor je steun!
Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.
   

Waar komt het idee vandaan?

Wij zijn vier enthousiaste moeders die het vreemd vonden dat een site als KrijgdeKleertjes niet allang bestond.
We hebben de schouders er onder gezet en - helemaal vrijwillg - dit idee zover gebracht als het nu is. Als voldoende andere ouders ons steunen dan kunnen we in de zomer de website laten bouwen.

Geef het door

Ken je andere ouders die je over dit idee wilt tippen? Graag!

Stuur bijvoorbeeld deze nieuwsbrief door, of laat een bericht over KrijgdeKleertjes.nl achter op je facebook of hyves pagina.

Samen maken we dit duurzame initiatief mogelijk.
 

Waarom Koninginnedag?

We starten niet voor niets met Koninginnedag. Je komt er dan achter hoeveel spullen je in huis hebt.

De vrijmarkt op Koninginnedag is dé plek waar veel ouders kinderkleding en speelgoed kopen en verkopen. Koninginnedag is maar één keer per jaar.
Met krijgdekleertjes.nl kan je het hele jaar door spullen krijgen en  geven, wanneer het jou uitkomt!

 

Het varken van Quin

Zoontje Quin (4) heeft zijn spaarvarken uitgeleend als mascotte van de campagne.

 

Op de website krijgdekleertjes.nl houden we bij hoeveel mensen al hebben gedoneerd en hoeveel geld we hebben opgehaald. We zullen je ook via deze e-mail updates op de hoogte houden.


KrijgdeKleertjes
Update 19-04-12

Na maanden van planning is deze maand KrijgdeKleertjes in een stroomversnelling. Wat komt er veel kijken bij het opstarten van zo'n ruilsite dat allemaal tussen kinderen en werk in gepropt moet worden.. De stichting is nu opgericht, een bankrekening aangevraagd en onze vormgeefster is druk bezig met een flyer en poster. Gelukkig krijgen we veel energie van de complimenten voor het idee en de voorlopige site. Ook bieden mensen spontaan hulp aan (dank!). Eind deze maand gaat de crowdfunding van start, spannende tijden!

 

Nieuwe KrijgdeKleertjes ambassadeur

Twee ambassadeurs hadden we al: cabaretier Vincent Bijlo en blogger Paula Nordhauzen van de site ecomama. Deze week voegde schrijfster Marie-Claire van den Berg zich hier bij. Haar reden: "Welke moeder heeft er nou niet een paar zakken vol oude rompertjes, broekjes, jurken, sokjes en jasjes op zolder staan? Veel van die kleertjes zijn vaak nog als nieuw. Als we die kleertjes makkelijker met elkaar zouden kunnen ruilen scheelt dat een hoop milieuvervuiling. En wij besparen er ook nog geld mee. Ik hoop dat krijgdekleertjes een groot succes wordt, mijn zakken staan in ieder geval al klaar." Lees meer over de ambassadeurs (en over ons) op www.krijgdekleertjes.nl/over-ons.

 

 

Hulp gevraagd

 • Vind je het leuk om te tekenen of kun je vormgeven? We hebben nog leuke ideeen die wachten op uitvoering!
 • Waarom vind jij KrijgdeKleertjes gaaf? Duurzaamheid? Voordelig? We willen op de site verhalen verzamelen van mensen die mee willen doen. Ook die van jou? Mail ons je verhaal en een foto. Dat kan gewoon in een mail in reply op deze mail. Dank als je de moeite neemt!

 

Geef het door..

 

Tot zover deze update,
Lieve groeten,
Annunziata, Annelinde, Cerian en Tessie.


KrijgdeKleertjes
Update 03-04-12

Website online in definitieve ontwerp

De website www.krijgdekleertjes.nl is nu online! We zijn erg blij met dit mooie ontwerp door Lian van 'Zin grafisch ontwerp'. Lekker kleurrijk en vrolijk.
Maar.. de website is alleen nog een voorkant om het idee van KrijgdeKleertjes te kunnen vertellen. Ruilen kun je er nog niet mee. De planning is om na de zomer met het echte ruilen van start te kunnen. Eerst starten we een campagne om geld in te zamelen om het ruilen er in te bouwen: we gaan vanaf half april crowdfunden. Meer hierover in een volgende update.

Stichting en bestuur voor KrijgdeKleertjes

We zijn er ontzettend trots op dat vandaag voor KrijgdeKleertjes een stichting is opgericht. Drie enthousiaste en kundige vrouwen vormen het bestuur: Annunziata Tanzarella, Annelinde van Wouw en Tessie Vilé.
Je kunt meer lezen over de mensen achter KrijgdeKleertjes op www.krijgdekleertjes.nl/over-ons

Help ons met je feedback

De vorige nieuwsbrief heeft veel nuttige en fijne reacties opgeleverd. Ook nu willen we graag weer gebruik maken van jullie frisse blik om de website nog beter te maken.
Heb je tijd om even de website te bezoeken en onderstaande vragen te beantwoorden?

 • Wat vind je van de website? (is het goed leesbaar, kun je vinden wat je zoekt, is het duidelijk wat het idee is?)
 • Welke dingen vind je positief aan de website?
 • Welke dingen zou je anders doen (in vormgeving, opbouw, tekstueel)?
 • Heb je nog (andere) tips voor ons?

Antwoorden kunnen gewoon in een mail in reply op deze mail (mail naar info@krijgdekleertjes.nl). Dank als je de moeite neemt!

 

Op de hoogte blijven

Tot zover deze update,
Lieve groeten,
Annunziata, Annelinde, Cerian en Tessie.
 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.