achtergrondplaatje

Voor de Pers

Een korte historie.

KrijgdeKleertjes is een idee van Cerian van Gestel uit Bunnik. Al heel snel haakten Annelinde van Wouw (Utrecht), Annunziata Tanzarella (Bunnik) en Tessie Vilé (De Bilt) aan. Om het idee van de grond te trekken hebben we in april 2012 'Stichting ProRuil' opgericht. We hebben  KrijgdeKleertjes.nl opgezet omdat ruilen duurzaam is en goed voor de portemonnee. 

 

Crowdfunding

Op Koninginnedag 2012 startten we met crowdfunding om 6.000 euro bij elkaar te verzamelen. Lange tijd leken we het doel niet te halen, maar anderhalf uur voor de deadline op 18 juni was het beoogde bedrag binnen. 

Ruim 220 mensen droegen bij. In ruil voor hun bijdrage krijgen ze voordelig ruiltegoed voor de website. De mensen die 50 euro (of meer) hebben gedoneerd werden 'Suikertante' en kregen ook cadeau's.

 

Vrijwilligers

Dat er grote steun is voor het idee van KrijgdeKleertjes blijkt uit de hulp die veel mensen hebben geleverd voor de bouw van KrijgdeKleertjes.nl. Vrijwilligers zetten zich in voor de vormgeving, het tekstschrijven en voor het testen van de website. De initiatiefnemers zijn zelf ook vrijwillig bij het project betrokken. 

 

Online

De website is vanaf 12 december 2012 online.

De maanden hieraan voorafgaand hebben veel enthousiaste deelnemers geholpen met de opbouw van pakketten. Leden kunnen immers pas een pakket vinden dat bij hen past, als het aanbod groot genoeg is. Met 250 pakketten online, kon de site op 12 december gaan draaien.

 

KrijgdeKleertjes groeit als kool

Sinds het 'live' gaan van KrijgeKleertjes is gebleken dat er een grote behoefte is aan een website als deze. In een maand tijd had de website al 500 leden. En dat terwijl het doel voor het eerste jaar 1000 leden was!
Per januari 2015 heeft KrijgdeKleertjes 3000 leden die onderling 2700 pakketten met kleertjes en speelgoed hebben geruild.

 

Contact:

 

Beeldmateriaal van KrijgdeKleertjes is te vinden via deze link (dropbox).