achtergrondplaatje

nieuwsbrieven

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

 


Nieuwsbrief 5 maart 2015

KrijgdeKleertjes.nl: dé site waar je kinderspullen kunt geven en krijgen. En nu ook.. je eigen kleding! Krijgdekleertjes 'leeft' door jou en alle andere 3100 leden. Samen geven en krijgen we toffe pakketten. En dan te bedenken dat het in 2012 allemaal begon met een brainstorm van vier moeders ;-) Dankzij de tips van leden blijven we KrijgdeKleertjes verbeteren. In deze nieuwsbrief daarom het grote-mensen-kleren ruilen. In komende nieuwsbrieven nog meer. Fijn dat je meedoet én meedenkt! Liefs van Annunziata, Annelinde, Cerian, Tessie en Saskia.
 

Grote-mensen-kleren ruilen
Op KrijgdeKleertjes.nl kun je lekker snuffelen naar kleertjes en speelgoed voor je kinderen. Dan is het ook heel leuk om meteen te kijken of er iets voor jezelf tussenzit. Dat kan nu! Op verzoek van veel leden kun je nu ook kleding voor grote mensen ruilen. Het werkt precies hetzelfde als bij de kinderkleding: je kleding bied je per pakket aan. Omdat het om grote kleding gaat bied je in de praktijk zo'n 2 tot 5 stuks per pakket aan. Wil je een pakket in een grote-mensen-maat zoeken dan kun je met de zoekfunctie filteren op XS t/m XXL. Ga direct naar het aanbod.

 

Achter de schermen krijgen we versterking :-) Even voorstellen: Saskia, onze penningmeester tot de zomer. "Ik ben de trotse moeder van 2 lieve jongens. Hun kleren worden altijd zoveel mogelijk doorgegeven aan neefjes en vriendjes. Het is een super plan om dit soort doorgeef activiteiten georganiseerder aan te pakken. Daarom vind ik het heel leuk om hier nu ook aan bij de dragen. In mijn dagelijkse werk ben ik veel bezig met gezonde leefstijl en gezondheid, een gezonde omgeving hoort daar ook bij. Dus het concept van KrijgdeKleertjes past hier helemaal bij."

 

Hoeveel gaat er in een KrijgdeKleertjes pakket?

Een veel gestelde vraag! We willen ongeveer evenveel geven als we krijgen. Dat voelt eerlijk. Om die reden kiest bijna niemand een pakket met maar een of twee kleertjes. Op de foto's zie je hoeveel kleding in een KrijgdeKleertjes-doos past. Een truc: je kunt zelf bepalen hoeveel het is door je spullen in een tas van de supermarkt te stoppen. Is deze halfvol dan zit je aan de hoeveelheid om aan te bieden. Heb je kleine kleertjes dan passen er meer in - en daar heb je er meestal ook meer van. Heb je grotere kleertjes dan passen er minder in. Grotere kinderen groeien ook minder snel. Omdat je minder hoeft door te geven kun je toch regelmatig ruilen. Veel plezier met de kasten opruimen!

 

WildRuilen op de eerste dag van de lente

Lente! Waait er al een frisse wind door je huis en heb je (dus) kleertjes over om te ruilen? Op 21 maart kun je op een originele manier gaan ruilen. Hang een waslijn op met je spullen. Je nodigt mensen uit om hier wat af te halen in ruil voor iets anders: WildRuilen! Kijk op ons Facebook-event voor meer info. Klik op het plaatje voor een filmpje. We gingen al eens wandelend WildRuilen.

 

Op 30 en 31 mei staan we in Haarlemmermeer op de PuurFair. Natuurlijk gaan we ruilen. Dit keer met een reuze-waslijn! Meer in onze volgende nieuwsbrief. Enne… ssst.. vast een kortingscode voor je: PUUR2015KDK Meer over de Fair op www.puurfair.nl en www.facebook.com/PuurFair

 


Nieuwsbrief januari 2015 (14-01-15)
 

Fan van ruilen!

Al 3000 ouders ruilen hun kinderspullen via KrijgdeKleertjes.nl.
De afgelopen jaren ruilden we ruim 2650 pakketten met kleertjes en speelgoed.
In het aanbod van honderden pakketten zit vast wat leuks voor jou. Een ledikant? Een winterjas? Boekjes? Grijp je kans om lekker droog vanuit huis in het aanbod te snuffelen of pakketten te maken :-)

 

 

Een tweede pakket van dezelfde persoon? Veel makkelijker te vinden!
"Ik heb interesse in een pakket en wil graag weten of deze gever nog meer leuks aanbiedt. Want een tweede pakket van dezelfde persoon kiezen spaart portokosten". Een wens van veel leden. En sinds december kan het eindelijk!

Het werkt zo:
1. Je kijkt naar een pakket waar je belangstelling voor hebt.
2. Klik rechts boven het pakket op het icoontje van het lid wat het pakket aanbiedt. Je klikt daarmee door naar het profiel van deze gever.
3. Klik in het profiel van de gever op 'huidige pakketten'.

 

En  dan zie je alle pakketten die iemand aanbiedt. Tadaa!

Zo zie je snel of je eventueel nog een ander pakket van dezelfde gever wilt uitkiezen.

 

Wat we ook aan de site verbeterden:

 • bij het aanbieden van een pakket kun je nu ook enters gebruiken. Dan ziet je beschrijving er toch een stuk mooier uit;
 • maak je een pakket kleertjes dan zie je dat de lijst met merken veel handiger te gebruiken is;
 • bij de pagina met het overzicht van alle pakketten zie je een open zoekfunctie. Hier kun je zoeken in wat je maar wilt!; (http://www.krijgdekleertjes.nl/kleertjes)
 • wanneer je in het overzicht van pakketten zoekt op maat, seizoen etc geeft het systeem geen dubbele zoekresultaten meer (jeej!);
 • op de homepage zie je nu ook de drie meest recent gekozen pakketten én je ziet hoeveel pakketten we totaal ruilden.
   

Nu gaan we weer sparen voor nieuwe verbeteringen. Iedere keer dat je een pakket ruilt kan er 50 cent in dit spaarpotje.

 
Heb je tips? We houden ze bij, dus geef ze aan ons door!  (mailto:info@krijgdekleertjes.nl)

 

Ruilen @Eindhoven, Den Bosch en Dodewaard

Wil je wel kleertjes ruilen maar kom je er maar niet aan toe om de spullen online te zetten? Misschien zijn onze lokale punten iets voor je. Je brengt je schone en hele kleertjes langs en kiest meteen in ruil grotere kleertjes uit.

 

Vrijwilligers runnen de lokale punten. Gewoon thuis. Afgelopen maand begon Annemarie in Eindhoven, Marjolein in Den Bosch en Pieternel in Dodewaard.
Pieternel: "Ik vind het idee van KrijgdeKleertjes helemaal geweldig! Het lijkt me gewoon erg leuk om zo mensen uit deze buurt blij te kunnen maken en de kleding een 2e of zelfs 3e leven te kunnen geven."

Intussen zijn er nu negen lokale punten. Misschien ook bij jou in de buurt

 

609 euro voor vier goede doelen
 
In totaal maken we 609 euro over aan de vier goede doelen die we via KrijgdeKleertjes.nl steunen!
Dit is het bedrag dat we in 2014 bij elkaar ruilden voor Petite Cobi, KanjerGuusje, Amigos de Potosi en Stichting Wees Kind. Iedere keer als je een pakket kiest gaat 50 cent naar een van hen.
We zijn trots op het mooie bedrag!

 

Lees meer over de goede doelen op www.krijgdekleertjes.nl/goede-doelen`
 


Nieuwsbrief december 2014

Geef het door: op 12-12 een gratis ruilstrip voor nieuwe leden
KrijgdeKleertjes is gegroeid van een baby naar een dreumes. Op 12 december is de site alweer 2 jaar. En wie jarig is trakteert. Onze traktatie: wie op onze verjaardag lid wordt krijgt een strip cadeau.

Ken je iemand die hier blij van wordt? Stuur je dan deze e-mail door?

 

Een applaus voor jezelf: 5000 kilo kleertjes een tweede leven

In Nederland danken mensen gemiddeld 13 kilo textiel per persoon af. Ongeveer twee derde daarvan gaat de prullenbak in. Textiel is een waardevolle grondstof, het kost veel energie, pesticiden en water om te maken. Zo zonde als dat in de prullenbak belandt!
Als je kleding ruilt geef je textiel een tweede leven.
In de twee jaar tijd dat KrijgdeKleertjes bestaat ruilden we samen 2600 pakketten met kleertjes en speelgoed. Hierdoor kreeg 5000 kilo aan kleertjes een tweede leven, 36.800 kleertjes. Als je dat allemaal aan een waslijn zou uithangen zou je een lijn kunnen spannen van zo'n 12 kilometer!
 
Steeds meer maten >92

Heb je ook gemerkt dat er steeds meer pakketten met 'grote' maten op KrijgdeKleertjes staan? De vrijwilligers van de lokale KrijgdeKleertjes punten spelen hier een belangrijke rol in. Bij een lokaal punt kun je kleding langsbrengen. Grote maten gaan - hup - online. Kunnen we allemaal weer lekker doorruilen!
Het nieuwste punt is in Stroe (Barneveld).
 
Susan wint een prijsje..

..met de foto van haar zoontje in het jasje dat hij via KrijgdeKleertjes kreeg.
Stuur ons je foto dan plaatsen we de leukste op Facebook en/of Pinterest. We verloten iedere maand een prijsje onder de leukste foto's.
 
In december KrijgdeKleertjes weer een beetje beter

Als je merkt dat KrijgdeKleertjes ergens niet lekker loopt horen we het graag. Dankzij alle feedback tot nu toe hebben we een lange lijst met wensen voor aanpassingen aan de site. In december kunnen we er weer een paar doorvoeren.

 • Een zoekfunctie voor welk zoekwoord dan ook;
 • Zien welke pakketten iemand allemaal aanbiedt;
 • Betere opmaak bij het aanbieden van een pakket en meer merken om uit te kiezen;
 • Meer contact met elkaar via de homepage.

Voor andere aanpassingen sparen we nog even door. Doe je mee met een donatie?

 
Nieuwe posters en flyers!
Jos Jansen liet nieuwe posters en flyers voor KrijgdeKleertjes maken.

Waarom steunde je op deze manier KdK?

Jos: "Ik kies of vind ieder jaar een aantal lokale non-profit organisaties om te steunen. Dit kan in natura zijn (ontwerp-werk) of in sommige gevallen met producten, bv drukwerk.
Voor ons geldt:
- Het moet een lokale organisatie zijn
- Het moet 100% non-profit zijn
- En we willen iets met het doel/de mensen ‘hebben', in ieder geval een klik/sympathie."

En wat voor bedrijf heb je dan?
Jos: "Ik heb sinds 11 jaar een reclame- en mediabedrijf onder mijn eigen naam. Daarbij werk ik samen met enige business-partners. (Zeist/Driebergen) Op mijn website www.josjansen.nl zie je wat we doen."

 

Doe je mee met de verspreiding?
Weet je een plek om een poster op te hangen of een flyer neer te leggen? Neem contact op dan sturen we je posters en/of flyers op.
 


November 2014

Je kinderspullen krijgen een tweede leven en zelf kies je iets leuks terug. Met dat idee hebben we twee jaar geleden KrijgdeKleertjes opgericht. Nu is het tijd voor groot onderhoud.

De website draait goed maar kan beter. Dit willen we bereiken:
- het ruilen moet gratis worden
- het aanbod is betrouwbaar
- je geeft een pakket sneller weg
- je vindt snel een pakket dat bij je past
 

Maak kans op gratis strippen!
De website aanpassen kost natuurlijk geld. We hebben kunnen sparen maar dat is niet genoeg. Help je met een donatie?
We verloten onder de donateurs 20 bundels van 4 strippen (ter waarde van 8,75). Bij iedere 5 euro die je geeft maak je hier kans op.

Een bijdrage overmaken
Geweldig als je wilt bijdragen! Maak je bijdrage over op rekeningnummer NL63TRIO0254696848 van Stichting ProRuil te Bunnik

Wacht niet te lang. Wil je doneren doe dat dan vóór 20 november.

Op 21 november bepalen we welke mensen we blij kunnen maken met de 20 bundels van 4 strippen ter waarde van 8,75.

 


 

Nieuwsbrief 13-09-13

Via KrijgdeKleertjes ruil je kinderkleertjes en speelgoed.

Nu, nog nieuwer!

Deze zomer heeft onze webbouwer verbeteringen aan KrijgdeKleertjes doorgevoerd.
Wat is er anders?

 • De zoekfunctie is uitgebreid en werkt beter.
 • In kleertjes kun je nu ook kiezen uit 'zwangerschap', 'rompers' en 'textiel' (voor bv gordijnen of beddengoed).
 • Je kunt nu ook kinderschoenmaten en damesmaten (voor zwangerschapskleding) toevoegen en doorzoeken.
 • Bij speelgoed kun je nu ook kiezen voor 'babyuitzet' (voor bv flesjes), 'kindermeubels' en 'onderweg' (voor bv de maxi cosi).
 • In de bevestigingsmail zit nu ook een link naar foto's van het pakket.
 • Iedere 8 weken krijg je een automatische mail om te controleren of je pakket nog beschikbaar is. Zo zorgen we ervoor dat het aanbod op KrijgdeKleertjes actueel blijft.
 • We werken nu met Ruilpunten. Geef je een pakket dan krijg je een punt. Krijg je een pakket dan lever je een in. Wanneer je lid wordt krijg je er drie. Zo blijft het systeem in balans.

Lees meer over de verbeteringen.
We hadden meer wensen. Bijvoorbeeld het zoeken op postcode of woonplaats. Alles doorvoeren was te duur. We sparen de komende tijd door!

 

Pakket uitgelicht: alles voor de eerste hapjes

In augustus heeft 'Jazz' dit pakket met leuke spulletjes op KrijgdeKleertjes.nl gezet. Hiermee hoef je voor je kindje niets meer voor het eten en drinken in de winkel te halen. Tuitbekers, bordjes, lepeltjes etc. meteen klaar met alle spullen voor het eten en drinken.

13 stuks en ook nog eens vrij van schadelijke stoffen.

Interesse? Kijk maar eens op KrijgdeKleertjes.

 

Dozen niet meer leverbaar
Via onze website kon je KrijgdeKleertjes dozen in de juiste maat bestellen. Onverwacht en per direct kan onze dozenpartner de KrijgdeKleertjes dozen niet meer leveren.
We zoeken nu naar een nieuwe partner waar je als lid direct de dozen kunt bestellen. Heb je een tip voor ons? Neem dan contact op.

Meer over de dozen die we gebruiken lees je in onze veelgestelde vragen.

 

[plaatje van voorpagina KdK] Wie maakte dit plaatje? Daphne!

Daphne Meijer helpt KrijgdeKleertjes als grafisch ontwerper. Daphne stelt zich voor.

"Ik ben 30 jaar en woon in Amsterdam. Ik houd van yoga, fotograferen, mode en gezelligheid. En van op de fiets naar mijn werk gaan. Voor KdK heb ik o.a. een flyer en een aantal illustraties gemaakt (bv die hierboven). Ik werk voor ontwerp bureau Sazza. Wij kwamen via de ASN wereldprijs met KrijgdeKleertjes in contact en vonden het leuk om KrijgdeKleertjes te helpen. We hebben de ASN wereldprijs niet gewonnen (wel geschopt tot in de finale) maar veel plezier gehad. En leuke dingen voor KdK gemaakt.

Ik ben zelf geen moeder... Maar wie weet ga ik in de toekomst ook kleertjes en speelgoed ruilen. Nu raad ik het mijn vriendinnen met kinderen zeker aan."

 


Nieuwsbrief 20-01-13 is uit. Lees hem hier.


Nieuwsbrief 21-12-12 kun je hier lezen.


Nieuwsbrief 16-10-12

 

Tips en info voor het aanbieden van pakketten op KrijgdeKleertjes.
 

Hoe werkt het aanbieden van een pakket?

Zet je pakket nu vast online: we bouwen op naar 250 pakketten!
 
1) Zorg voor een doos van het juiste formaat. De KrijgdeKleertjesdoos is 20,5 x 32 x 22 cm (HxBxD). Dit is een inhoud van ruim 13 liter. Vergelijk het met een doos voor A4 papier (die laatste is iets hoger). Als je deze niet hebt, kun je de juiste dozen bestellen via verzendverpakking.com (http://www.verzendverpakking.com/?route=product/category&path=63) .
 
2) Ruim je kasten op en zoek de spullen uit die je weg wilt geven. Twijfel je? Stel jezelf de vraag of je het zelf fijn zou vinden om de spullen te ontvangen.
 
3) Was de kleertjes en maak het speelgoed goed schoon.
 
4) Sorteer de spullen zo goed mogelijk op geslacht, maat en seizoen.
 
5) Bekijk hoeveel gesorteerde spullen in een KrijgdeKleertjesdoos passen en maak een foto van alle spullen.
 
6) Zet de foto en de omschrijving op de website (hier voor kleertjes) ; hier voor speelgoed).
 
Tip: De spullen hoef je natuurlijk niet in de doos te bewaren, je kunt ze ook in een plastic tas stoppen om ze zo makkelijker op te slaan. Schrijf dan wel goed de naam van je pakket op de plastic tas!
 
 
Op naar de 250 pakketten!
Een belangrijk doel voor de komende periode is het opbouwen van een serieus aanbod van pakketten (http://www.krijgdekleertjes.nl/kleertjes) op de site. Je kan immers pas een pakket vinden dat bij jou past, als het aanbod groot genoeg is.
 
We streven naar een aanbod van tenminste 250 pakketten, voordat je ook pakketten af kan nemen.
 
Foutje gespot? Geef het door!
We hebben hard gewerkt aan de website, maar er zullen heus nog dingen niet lekker lopen. Help je ons die foutjes te spotten?
 
Zie je fouten op de site, of dingen die onlogisch zijn? Geef ze door via de mail .
Stuur naar een vriend (*|FORWARD|*)
 
Veel gestelde vragen
Ik heb nog geen ruiltegoed. Kan ik de website toch vast gebruiken?
Ja! Je hebt geen tegoed nodig om te geven, alleen om te krijgen.
Heb je tijdens het crowdfunden ruiltegoed gekocht? Dan krijg je voordat we het krijgen activeren je cadeaucode toegestuurd.
 
Moet ik perse een KrijgdeKleertjes doos gebruiken?
Nee, maar gebruik wel een doos met hetzelfde volume. Er zit evenwicht in het systeem als we allemaal hetzelfde volume aanbieden. Je krijgt dan evenveel als je geeft. Met het formaat dat we gekozen hebben hoef je niet heel lang spullen te verzamelen voordat je ze kunt aanbieden.
 
Tot welke maat gaat KrijgdeKleertjes?
Alle kindermaten zitten in het systeem, dus ook de grootste. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer keus er in alle maten zal zijn.
 
 
 Tip
Succesvol pakket maken? Bedenk wat iemand zal willen hebben: in november een 'winterpakket' met lekker warme kleren. Tegen Sinterklaas een pakket met schoencadeautjes.. Kan niet missen.

 


Nieuwsbrief 15-06-12

(Lees de opgemaakte versie hier)

Nog 3 dagen!
'Put your money where your mouth is': doneer nu!

Er is al 4.635 euro bij elkaar gebracht door heel veel donaties. Drie/kwart van het bedrag wat nodig is.
Er zijn nog drie (en een beetje) dagen te gaan tot de einddatum van 18 juni.

Vind je KrijgdeKleertjes een goed idee?
1. Nu komt het erop aan: steun ons met een bedrag van jouw keuze.
Investeer nu direct en maak een bedrag over naar nummer 25.46.96.848 van Stichting ProRuil. Of kijk eerst op de website www.krijgdekleertjes.nl voor meer informatie.
Het is een win-win situatie: 1) Óf je krijgt strippenkaarten om gratis mee te ruilen (en cadeau's) en je maakt de bouw van deze ruilsite mogelijk, 2) óf je krijgt je geld terug.

2. Vraag anderen om te investeren. Stuur bijvoorbeeld deze nieuwsbrief door. Meer tips staan op onze site.
 

cadeau's van Imps&Elfs..

Kies je het Suikertantepakket bij een donatie (50 euro) dan krijg je ruiltegoed én cadeau's. Van Imps&Elfs ..

.. of cadeau's van Janbibejan
Bij het Suikertante pakket laat je weten voor welk kind je cadeau's wil. We maken dan een mooie selectie van Imps&Elfs en/of Janbibejan.

 

Steun KrijgdeKleertjes en krijg cadeau's.

Als je investeert in KrijgdeKleertjes kun je kiezen uit:

   ..het ondersteunpakket (vanaf €10),
   ..het 25-up pakket (vanaf €25)
   ..het suikertantepakket (vanaf €50),
   ..en nu ook het goedezakenpakket (voor bedrijven vanaf €500).

 

Bij ieder pakket krijg je gratis strippenkaarten om te kunnen ruilen. Als je kiest voor het suikertantepakket krijgt je ook cadeaus van duurzame merken cadeau: kleertjes van Imps&Elfs of speelgoed van Janbibejan.

 

Eindsprint tot 18 juni

Heb je al gedoneerd? Heel erg bedankt!

Help je mee onze eindsprint tot een succes te maken? Vertel mensen over ons.

 

Stuur bijvoorbeeld deze nieuwsbrief door. Of praat over ons op het

schoolplein, of via mail, of twitter of facebook.

De laatste dag (maandag) is er zelfs een heus twitter-offensief! Volg ons (@krygdekleertjes) en doe mee.

 


Nieuwsbrief 21-05-12.

Soms moet je brutaal zijn: we starten gewoon onze eigen nationale dag.

Maak KrijgdeKleertjes Bekend Dag Op 23 mei
Move over Wereld Waterdag, dag van de Dans en Appel pluk dag.. hier komt Maak KrijgdeKleertjes Bekend Dag!

 

Doel: KrijgdeKleertjes bekend maken! Concreet: 3000 views van ons filmpje. Dat is tien keer zoveel als nu. Met de vier initiatiefnemers zitten we de hele dag in het actiecentrum (de keukentafel in het huis van Annunziata) bij elkaar om maffe ideeën te verzinnen om onze bekendheid aan te zwengelen. 
Help ook door op deze dag ons filmpje te verspreiden. Bijvoorbeeld via e-mail, Hyves, Facebook of Twitter. (de code om te verspreiden = http://youtu.be/k4fo5zNqBHo)
Je maakt daardoor ook kans op een knuv! (Zie hiernaast)

Doe je mee?
Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.
 

Win een Knuv!
Iedere fatsoenlijke campagne heeft prijzen. Wij dus ook!

Knuv.nl stelt vijf van haar eigenzinnige Knuv's ter beschikking. Dit is een knuffel met een heel hoog aaibaarheidsgehalte. Wie meedoet aan'Maak KrijgdeKleertjes Bekend Dag' maakt hier kans op.
  

Laat weten dat je meedoet aan onze actiedag door te mailen en te vertellen wat je doet naar info@krijgdekleertjes.nl of je aan te melden op het facebook event.
 

Poster en flyer KrijgdeKleertjes

Wil je helpen om KrijgdeKleertjes.nl bekend te maken en heb je een printer? Op [4]onze site kun je een poster (A3) en een flyer (A5) downloaden en uitprinten.

 

Om op te hangen op de creche, of de BSO, je eigen raam, de school.. etc etc

 

En verder..

   .. Stonden we dinsdag in het AD Utrecht.

   .. Reageerde Ilja Meijs op de oproep in de vorige nieuwsbrief voor een
   vormgever en maakte ze meteen de dag erna het logo van 'Maak
   KrijgdeKleertjes Bekend Dag'. Daar zijn we geweldig blij mee.

   .. is de 50e donatie binnen. Ook doneren?

 

 

Ruim 1.200 gedoneerd

Afgelopen week kwam de 50e donatie voor KrijgdeKleertjes binnen. Er is nu ruim 1.200 euro gedoneerd. Een prachtig resultaat. Maar de 6.000 euro zitten we nog lang niet aan.

Nog niet toegekomen aan doneren? Doe het snel want voor je het weet is het te laat.
 

Er zit geen nadeel aan: óf je maakt KrijgdeKleertjes mogelijk óf je krijgt je geld weer terug. Als je doneert via de instructies op de site weten we aan wie we cadeau's kunnen geven. Maar je kunt ook direct een bijdrage overmaken naar nummer 25.46.96.848 van Stichting ProRuil.

 


Nieuwsbrief 13-05 (Moederdag)

Waarom we geld ophalen
in plaats van het te lenen

Veel mensen vragen ons of er geen gemakkelijkere manier is om aan 6.000 euro te komen. We kunnen toch een lening vragen aan bijvoorbeeld een familielid?

Waarom we aan heel veel mensen een kleine bijdrage vragen, heeft één belangrijke reden: om te testen of ons idee levensvatbaar is. Wie nu wil bijdragen aan de start van krijgdekleertjes.nl, laat daarmee zien dat er draagvlak is. Wij als oprichters zijn wel enthousiast, maar we moeten zeker weten dat jullie dat allemaal ook zijn!

 

Dus ben je enthousiast? Laat het zien en doneer ook via www.krijgdekleertjes.nl

 

Dank voor je steun!

Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.
    

Mijlpaal van 1000 euro bereikt!

Een krappe twee weken na de start van onze campagne is de 36e donatie binnen: de teller staat nu op 1.005 euro. Een geweldig resultaat waar we iedereen die heeft gedoneerd heel erg voor bedanken. Nog vijf weken en 4.995 euro te gaan en dan weten we of we KrijgdeKleertjes.nl kunnen bouwen. Ontzettend spannend.

En verder..

   .. Zijn we de coverstory van de nieuwste editie van het Straatnieuws

   .. Stopt webwinkel SewNatural flyers bij alle bestellingen.

   .. Staat ook een leuk interview met de lokale radio online op onze website.

   .. Mailde 'Het Buitenbureau' alle klanten over ons.

   .. Is ons filmpje op Youtube al 250 keer bekeken.

Reacties donateurs

Martien Das: "Ruilen + delen = leuk & duurzaam!"

 

RM van Schouwen: "Omdat de voor de site ontwikkelde code weer opensource beschikbaar komt!"

 

Boukje van Lieshout: "Fantastisch initiatief om verspilling van spullen en geld tegen te gaan en een bijdrage te leveren aan milieu en duurzaamheid!"

 

Meer reacties op onze website: krijgdekleertjes.nl

 

Vormgever gezocht

KrijgdeKleertjes wordt mogelijk gemaakt door vrijwillige inzet.

Er liggen veel ideëen op de plank waar een vormgever mee aan de slag kan.

   Wil jij ons verder helpen? Laat het ons weten (e-mail). info@krijgdekleertjes.nl

 


Nieuwsbrief 08-05-12

(Lees deze nieuwsbrief ook in de oorspronkelijke opmaak.)

 

In een week tijd 640 euro gedoneerd.

Koninginnedag feestelijke start
Het was een feestje afgelopen Koninginnedag. We gingen de straat op om voor KrijgdeKleertjes te flyeren en kregen heel veel leuke reacties.
Zo waren er mensen die al meteen op hun kleedje gingen kijken wat ze zouden kunnen ruilen.Tot nu toe is 640 euro opgehaald. Dus nog 5.360 euro te gaan in vijf weken. Help je ook met een donatie?

Bezoek www.krijgdekleertjes.nl en doneer vandaag nog.

 

Dank voor je steun!

Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.

 

Veel gestelde vraag: waarom is er 6.000 euro nodig?

 

Een ‘gewone’ webwinkel bouwen is relatief goedkoop. Maar KrijgdeKleertjes is geen ‘gewone’ webwinkel. Het kost daarom meer geld om te maken.

 • iedereen kan spullen op de site zetten
 • je geeft een recensie voor de kwaliteit van de doos.
 • het systeem houdt bij hoeveel er wordt geruild.
 • 50 cent gaat naar een goed doel.

We hebben maanden lang vele bouwers en experts gesproken. De prijs van 6.000 euro voor het ruilsysteem is het beste wat we vonden, bij een jong en klein bedrijf.

 

We bouwen met een ‘open source’ techniek. Dit betekent dat de techniek openbaar beschikbaar is.

 

Ook de ruiltechniek die gebouwd gaat worden zullen we terug geven aan de community. Zo kan een ander initiatief hier gratis gebruik van maken.

 

Ons filmpje al gezien?

Het filmpje om uit te leggen wat KrijgdeKleertjes is en waarom we geld inzamelen is al meer dan 150 keer bekeken. Het is vrijwillig gemaakt door een vriend en de lol in het maken zie je er wel aan af!

 

Het filmpje is te bekijken op YouTube.

 

Geef het door

Ken je andere ouders die je over dit idee wilt tippen? Graag!

 

Plaats bijvoorbeeld ons filmpje op je facebook of hyves pagina.

Samen maken we dit duurzame initiatief mogelijk.

 


Nieuwsbrief 30-04-12


Doe mee met KrijgdeKleertjes!
Koninginnedag start van campagne

 

Het is eindelijk zover. We gaan campagne voeren om KrijgdeKleertjes te kunnen bouwen! De website is online, maar ruilen kan er nog niet mee. Om de techniek in te bouwen is 6.000 euro nodig.

Help je mee? Je kunt van 30 april tot 18 juni via www.krijgdekleertjes.nl geld doneren. Als we allemaal een bedrag inleggen, dan hebben we het bedrag binnen de kortste keren bij elkaar!
Als je bovendien nu doneert, dan krijg je er cadeautjes voor terug.
Bijvoorbeeld een strippenkaart met ruiltegoed. Dat betekent straks gratis ruilen!

Bezoek www.krijgdekleertjes.nl (hier ook een leuk filmpje!) en doneer vandaag nog.

 

Dank voor je steun!
Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie.
   

Waar komt het idee vandaan?

Wij zijn vier enthousiaste moeders die het vreemd vonden dat een site als KrijgdeKleertjes niet allang bestond.
We hebben de schouders er onder gezet en - helemaal vrijwillg - dit idee zover gebracht als het nu is. Als voldoende andere ouders ons steunen dan kunnen we in de zomer de website laten bouwen.

Geef het door

Ken je andere ouders die je over dit idee wilt tippen? Graag!

Stuur bijvoorbeeld deze nieuwsbrief door, of laat een bericht over KrijgdeKleertjes.nl achter op je facebook of hyves pagina.

Samen maken we dit duurzame initiatief mogelijk.
 

Waarom Koninginnedag?

We starten niet voor niets met Koninginnedag. Je komt er dan achter hoeveel spullen je in huis hebt.

De vrijmarkt op Koninginnedag is dé plek waar veel ouders kinderkleding en speelgoed kopen en verkopen. Koninginnedag is maar één keer per jaar.
Met krijgdekleertjes.nl kan je het hele jaar door spullen krijgen en  geven, wanneer het jou uitkomt!

 

Het varken van Quin

Zoontje Quin (4) heeft zijn spaarvarken uitgeleend als mascotte van de campagne.

 

Op de website krijgdekleertjes.nl houden we bij hoeveel mensen al hebben gedoneerd en hoeveel geld we hebben opgehaald. We zullen je ook via deze e-mail updates op de hoogte houden.


KrijgdeKleertjes
Update 19-04-12

Na maanden van planning is deze maand KrijgdeKleertjes in een stroomversnelling. Wat komt er veel kijken bij het opstarten van zo'n ruilsite dat allemaal tussen kinderen en werk in gepropt moet worden.. De stichting is nu opgericht, een bankrekening aangevraagd en onze vormgeefster is druk bezig met een flyer en poster. Gelukkig krijgen we veel energie van de complimenten voor het idee en de voorlopige site. Ook bieden mensen spontaan hulp aan (dank!). Eind deze maand gaat de crowdfunding van start, spannende tijden!

 

Nieuwe KrijgdeKleertjes ambassadeur

Twee ambassadeurs hadden we al: cabaretier Vincent Bijlo en blogger Paula Nordhauzen van de site ecomama. Deze week voegde schrijfster Marie-Claire van den Berg zich hier bij. Haar reden: "Welke moeder heeft er nou niet een paar zakken vol oude rompertjes, broekjes, jurken, sokjes en jasjes op zolder staan? Veel van die kleertjes zijn vaak nog als nieuw. Als we die kleertjes makkelijker met elkaar zouden kunnen ruilen scheelt dat een hoop milieuvervuiling. En wij besparen er ook nog geld mee. Ik hoop dat krijgdekleertjes een groot succes wordt, mijn zakken staan in ieder geval al klaar." Lees meer over de ambassadeurs (en over ons) op www.krijgdekleertjes.nl/over-ons.

 

 

Hulp gevraagd

 • Vind je het leuk om te tekenen of kun je vormgeven? We hebben nog leuke ideeen die wachten op uitvoering!
 • Waarom vind jij KrijgdeKleertjes gaaf? Duurzaamheid? Voordelig? We willen op de site verhalen verzamelen van mensen die mee willen doen. Ook die van jou? Mail ons je verhaal en een foto. Dat kan gewoon in een mail in reply op deze mail. Dank als je de moeite neemt!

 

Geef het door..

 

Tot zover deze update,
Lieve groeten,
Annunziata, Annelinde, Cerian en Tessie.


KrijgdeKleertjes
Update 03-04-12

Website online in definitieve ontwerp

De website www.krijgdekleertjes.nl is nu online! We zijn erg blij met dit mooie ontwerp door Lian van 'Zin grafisch ontwerp'. Lekker kleurrijk en vrolijk.
Maar.. de website is alleen nog een voorkant om het idee van KrijgdeKleertjes te kunnen vertellen. Ruilen kun je er nog niet mee. De planning is om na de zomer met het echte ruilen van start te kunnen. Eerst starten we een campagne om geld in te zamelen om het ruilen er in te bouwen: we gaan vanaf half april crowdfunden. Meer hierover in een volgende update.

Stichting en bestuur voor KrijgdeKleertjes

We zijn er ontzettend trots op dat vandaag voor KrijgdeKleertjes een stichting is opgericht. Drie enthousiaste en kundige vrouwen vormen het bestuur: Annunziata Tanzarella, Annelinde van Wouw en Tessie Vilé.
Je kunt meer lezen over de mensen achter KrijgdeKleertjes op www.krijgdekleertjes.nl/over-ons

Help ons met je feedback

De vorige nieuwsbrief heeft veel nuttige en fijne reacties opgeleverd. Ook nu willen we graag weer gebruik maken van jullie frisse blik om de website nog beter te maken.
Heb je tijd om even de website te bezoeken en onderstaande vragen te beantwoorden?

 • Wat vind je van de website? (is het goed leesbaar, kun je vinden wat je zoekt, is het duidelijk wat het idee is?)
 • Welke dingen vind je positief aan de website?
 • Welke dingen zou je anders doen (in vormgeving, opbouw, tekstueel)?
 • Heb je nog (andere) tips voor ons?

Antwoorden kunnen gewoon in een mail in reply op deze mail (mail naar info@krijgdekleertjes.nl). Dank als je de moeite neemt!

 

Op de hoogte blijven

Tot zover deze update,
Lieve groeten,
Annunziata, Annelinde, Cerian en Tessie.
 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.