achtergrondplaatje

Reacties

Dit zeggen jullie over KrijgdeKleertjes

Een greep uit de vele reacties die we hebben gekregen..

 

  • Anne Meeldijk uit Kerkdriel: "Waanzinnig leuk initiatief van jullie deze site; hoop dat jullie hier heel lang mee doorgaan! Ik heb ondertussen ook mijn eerste pakketten mogen ontvangen en het is echt super! Hier gaat mijn dochter heel erg blij mee zijn :)"
     
  • I. v. Lievenoogen: "Als ik zie hoe snel Eva uit haar mooie kleertjes groeit, hoe zonde is dat om ze zomaar weg te gooien? En Eva krijgt er nog wat voor terug ook! Bovenal doe ik het voor een schonere aarde, wie gunt dat zijn kind nou niet?"

 

  • K. Beek: "De zolder raakt steeds voller met vacuumzakken vol kinderkleertjes. Daar is vast nog een kleine meid blij mee te maken, hebben wij de zolder ook weer terug :-) De afgelopen 2,5 jaar hebben we veel plezier gehad van alle kleertjes die we zelf gekregen hebben."

 

  • Milou Kriek: "Wat een goed initiatief. Ik heb heb zelf veel spullen staan die ik graag iemand geef. En zou zelf ook wel wat grotere maten kunnen gebruiken van kleding. Kleding beurzen kosten altijd veel tijd om aan deel te nemen. En marktplaats vind ik vaak te omslachtig voor kleding stukken.
    Ik heb heb nu al zin om de eerste 'verrassings' doos te kunnen open maken. "

 

Een interview met onze 'ruilkampioen' Aaike.

 

December 2013. Een jaar na de start van KrijgdeKleertjes heeft Aaike al 59 pakketten gegeven en 22 gekregen. Daarmee is ze onze 'ruilkampioen'. We zijn benieuwd naar haar verhaal.

 

Waarom doe je mee aan KdK?

"Ik ben fan van recyclen en 2ekans. Wegbrengen naar de kringloop is een makkelijke(re) optie maar minder leuk en je hebt er zelf dan ook niets meer aan."

 

Hoe komt het denk je dat jij de 'ruilkampioen' bent?

"Tijdens het einde van zwangerschapsverlof van de derde kreeg ik nog plotse opruim driften. De derde is een jongen en daarboven zitten twee meiden. Veel van mijn vriendinnen hebben oudere kinderen en/of geen meisjes waar ik de kleding aan kwijt kon. Dus was KdK de site die ik heb bestormd. Alle maten van geboorte tot aan de kledingmaat van de oudste heb ik weggedaan. Ik had het helemaal gehad met het bewaren, sorteren en steeds weer verplaatsen van doos naar doos. En dan blijkt dat je veel hebt verzameld en bewaard... Voor 'het geval dat'. Mijn ervaring is dat kleding en wellicht ook smaak en ervaring verandert in de loop van enkele jaren dus beter maar kleding wegdoen en als je iets nodig hebt dan maar weer goed speuren op KdK. 

Het was een grootste aanpak... We hebben een hele grote tafel van 2,80m lang en die lag bezaaid met kleding. Overal dozen, boxen, kleding en ook nog wijndoosjes die ik als KdK pakketjes heb gebruikt. Mijn man werd er echt gek van! En tussen de voedingen door was ik behoorlijk bezeten geworden van het afronden van deze klus. Wat ik me niet goed realiseerde was het effect....het plaatsen van veel dozen tegelijk gaf ook veel reacties en verkoop. Er waren momenten en dan overzag ik het niet helemaal meer: dhl, tnt, ophalen (en dan toch weer niet), nog even bewaren ivm vakantie, meerdere bestellingen van 1p, etc. heb echt snel een systeem moeten bedenken om overzicht te houden... Het heeft me echt weken gekost voordat het afgerond was. Ik leek wel zwanger met de plotse driften die daarbij horen :-)"

 

Heb je ook iets een grappigs meegemaakt?

"Opsturen van twee paketten met het idee dat het er 1 was. Dat maakt dat je dus een pakket kwijt bent....na veel zoeken moet je dus goed gaan nadenken en ( schaam schaam) gaan mailen naar een paar KdK kopers...De twee KdK kopers hebben dat onderling gelukkig opgelost. Sommige kopers komen de pakketjes ophalen ( of andersom) dat vind ik ook een leuke persoonlijke twist geven. Soms kun je een relatie leggen tussen mensen: zoals dat ik een pakketje kocht van iemand wat de schoonzus bleek van iemand die weer een pakketje bij mij kocht... Zelfde achternaam. Sommige contacten kunnen ook heel leuk zijn. Het lijkt dan net alsof je elkaar kent en dan heb je ook meer voor elkaar over."

 
Hoe zie je de toekomst qua ruilen?

"De toekomst... Nou het 'kledingkasten archief' is geleegd....het meeste is weg dus in de toekomst zal ik af en toe nog eens een pakkt erop zetten en ik hoop vooral in de toekomst nog veel te kunnen "kopen" met het opgebouwde tegoed. En ik hoop dat iedereen lekker goed gevulde pakketten blijft aanbieden want ik heb het idee dat de pakketten ook wel kleiner worden. Dus aan iedereen de tip voor de toekomst: blijf lekker geven en ruilen: lekkere volle (13liter) pakketten."

 

Wie steunen ons?

Vincent Bijlo, cabaretier: "Van ruilen kwam huilen, maar nu niet meertjes, krijgdekleertjes, voor dametjes en heertjes. Een zeer oudervriendelijke site. Jij ruilt spullen van jouw kinderen, die te groot worden, voor spullen van andere kinderen die nog groter worden. En het kost je bijna niets! Een heel klein beetje zakgeld maar, om de site te onderhouden. En het is nog duurzaam ook. Maar één ding: Je kinderen kan je niet ruilen." 

 

Marie-Claire van den Bergschrijfster: "Door het schrijven van mijn boek Groen Doen ben ik veel milieubewuster gaan leven, ook daar waar het gaat om mijn kinderen. Omdat mijn kinderen zo razendsnel groeien heb ik maar al te vaak iets nieuws nodig. Soms zijn ze er na een maand al uitgegroeid. Als je bedenkt dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is, is het dus wijs om ook anders met kleding om te gaan. Ik koop regelmatig 2ehands kinderkleren en probeer te ruilen met andere moeders. Dat ruilen zou veel gemakkelijker moeten worden, want welke moeder heeft er nou niet een paar zakken vol oude broekjes, jurken en jasjes op zolder staan? Veel van die kleertjes zijn nog als nieuw. Als we die kleertjes makkelijker met elkaar zouden kunnen ruilen scheelt dat een hoop milieuvervuiling. En wij besparen er ook nog geld mee. Ik hoop dat krijgdekleertjes een groot succes wordt, mijn zakken staan in ieder geval al klaar."
 

Paula Nordhauzen (van de website Ecomama): "Twee kinderen en dozen vol kleding. Tijdens de zwangerschap begint mijn huis zich van zelf te vullen met kinderkleding van andere ouders. Vaak kregen zij de kleding in de kraamperiode maar was het niet hun smaak of het juiste seizoen, gloednieuw dus. Maar ook kleding, die wel gedragen is ziet er goed uit omdat kinderen er sneller uitgroeien dan dat het slijt. Een goed idee dus om die kleding door te geven. Dat spaart geld en het milieu."

 

Nurgül Kasikci van Duurzaamheidskompas.nl: "Krijgdekleertjes.nl is een leuke en laagdrempelige manier om de eeuwenoude ruilhandel weer nieuw leven in te blazen. Als ouder weet je vaak niet meer waar je alle ‘oude’ kleertjes van je kinderen moet laten. Je hebt in je eigen omgeving, familie- of vriendenkring ook niet altijd kinderen met dezelfde maat. Krijgdekleertjes.nl komt met de oplossing. Deze website maakt dadelijk voor alle ouders mogelijk om op grote schaal een nuttige eindbestemming te vinden voor te kleine kleertjes die vaak nog in uitstekende staat verkeren. Misschien leuk om in de toekomst ook eventueel de mogelijkheid te hebben om kleding naar derde wereld landen te versturen.
 Hoe dan ook, als oprichter van Duurzaamheidskompas.nl draag ik dit initiatief een warm hart toe en geloof er heilig in dat we het van de grond krijgen. Wie doet er mee?"

 

 

Contact