achtergrondplaatje

Duurzame Vrienden Club

Als KrijgdeKleertjes zijn we een stichting zonder winstoogmerk.
Help ons financieel of in natura, dan kun je lid worden van onze Duurzame Vrienden Club.
 

Je krijgt dan een banner die je op je website kunt plaatsen, en een eervolle vermelding op onze website.

 

Gaat duurzaamheid je aan het hart? Neem dan contact met ons op om te bekijken of we een match zijn.

 

 

 

 

 

 

De banner van de Duurzame Vrienden Club. Klik op de banner voor een high res. versie. 

 

 

Wie zijn al vrienden?

 

Fijne links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie steunen ons?

Vincent Bijlo, cabaretier: "Van ruilen kwam huilen, maar nu niet meertjes, krijgdekleertjes, voor dametjes en heertjes. Een zeer oudervriendelijke site. Jij ruilt spullen van jouw kinderen, die te groot worden, voor spullen van andere kinderen die nog groter worden. En het kost je bijna niets! Een heel klein beetje zakgeld maar, om de site te onderhouden. En het is nog duurzaam ook. Maar één ding: Je kinderen kan je niet ruilen." 

 

Marie-Claire van den Bergschrijfster: "Door het schrijven van mijn boek Groen Doen ben ik veel milieubewuster gaan leven, ook daar waar het gaat om mijn kinderen. Omdat mijn kinderen zo razendsnel groeien heb ik maar al te vaak iets nieuws nodig. Soms zijn ze er na een maand al uitgegroeid. Als je bedenkt dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is, is het dus wijs om ook anders met kleding om te gaan. Ik koop regelmatig 2ehands kinderkleren en probeer te ruilen met andere moeders. Dat ruilen zou veel gemakkelijker moeten worden, want welke moeder heeft er nou niet een paar zakken vol oude broekjes, jurken en jasjes op zolder staan? Veel van die kleertjes zijn nog als nieuw. Als we die kleertjes makkelijker met elkaar zouden kunnen ruilen scheelt dat een hoop milieuvervuiling. En wij besparen er ook nog geld mee. Ik hoop dat krijgdekleertjes een groot succes wordt, mijn zakken staan in ieder geval al klaar."
 

Paula Nordhauzen (van de website Ecomama): "Twee kinderen en dozen vol kleding. Tijdens de zwangerschap begint mijn huis zich van zelf te vullen met kinderkleding van andere ouders. Vaak kregen zij de kleding in de kraamperiode maar was het niet hun smaak of het juiste seizoen, gloednieuw dus. Maar ook kleding, die wel gedragen is ziet er goed uit omdat kinderen er sneller uitgroeien dan dat het slijt. Een goed idee dus om die kleding door te geven. Dat spaart geld en het milieu."

 

Nurgül Kasikci van Duurzaamheidskompas.nl: "Krijgdekleertjes.nl is een leuke en laagdrempelige manier om de eeuwenoude ruilhandel weer nieuw leven in te blazen. Als ouder weet je vaak niet meer waar je alle ‘oude’ kleertjes van je kinderen moet laten. Je hebt in je eigen omgeving, familie- of vriendenkring ook niet altijd kinderen met dezelfde maat. Krijgdekleertjes.nl komt met de oplossing. Deze website maakt dadelijk voor alle ouders mogelijk om op grote schaal een nuttige eindbestemming te vinden voor te kleine kleertjes die vaak nog in uitstekende staat verkeren. Misschien leuk om in de toekomst ook eventueel de mogelijkheid te hebben om kleding naar derde wereld landen te versturen.
 Hoe dan ook, als oprichter van Duurzaamheidskompas.nl draag ik dit initiatief een warm hart toe en geloof er heilig in dat we het van de grond krijgen. Wie doet er mee?"