achtergrondplaatje

Elst

Waar?

Je bent van harte welkom bij het ruilpunt van KrijgdeKleertjes Elst om kleding voor kinderen en volwassenen te ruilen. Je vindt ons in “Het huis van de Wijk” Triade, Prinshendrikstraat 7 in Elst.

 

Wij zijn geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00-12.00 uur. (m.u.v. schoolvakanties). 

Wij sluiten om 12.00 uur en nemen na 11.30 geen kleding meer aan, omdat we dan te weinig tijd hebben om deze goed na te kijken. 

We proberen 1x per maand een extra opening te plannen op vrijdagmiddag of in de vakanties, geplande data zijn: 

Vrijdag 9 juni 12.00 - 15.00 uur

Vrijdag 7 juli 12.00 - 15.00 uur

(we nemen kleding aan tot 14.30 uur)

 

We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers, voor en achter de schermen! Wil je een steentje bijdragen, stuur dan een email naar krijgdekleertjeselst@gmail.com

 

 

 

Zo werkt het ruilen

* Je kunt bij ons gratis kleding ruilen.

* We nemen alleen kleding aan die echt nog in goede staat is en van het seizoen. Najaars/Winterkleding september t/m februari, Voorjaars/zomerkleding maart t/m juli. Controleer zelf thuis goed op vlekken, gaatjes, kapotte ritsen, ontbrekende knopen, verwassen, gepild etc. Graag gewassen en netjes opgevouwen aanleveren, ritsen en knopen gesloten. We nemen geen kleding aan die naar rook ruikt, onder de (dieren)haren zit of allemaal binnenste buiten is gevouwen. 

* Je komt naar het ruilpunt met de kleding die je wil inleveren. Wij selecteren dan alles zorgvuldig, zodat iedereen kan kiezen uit mooie én goede kleding. Jij shopt ondertussen gratis leuke ‘nieuwe’ kleding.

* Je kunt per keer maximaal 1 bigshopper met kleding inleveren, met een maximum gewicht van 5 kilo in totaal (de tas wordt meegewogen) 

* We ruilen naar gewicht, je krijgt van ons een stempel per 500 gram geschikte kleding, je ontvangt dus maximaal 20 stempels per keer dat je komt. Ongeschikte kleding dien je terug mee naar huis te nemen. Lever je meer in dan je hebt gevonden, dan kun je je stempeltegoed een andere keer gebruiken.

* Je kunt voor wat je hebt ingeleverd, uit ons hele aanbod kiezen.

* Verwacht je een kindje of heb je de afgelopen 3 maanden een kindje gekregen? Je mag bij je eerste bezoek altijd tien setjes babykleertjes in maat 50 t/m 68 uitzoeken! (een setje is een broekje, truitje, romper)

* Lees ook onze vernieuwde FAQ voor alle regels over wat we wel en niet aanemen en antwoord op andere veel gestelde vragen.

 

Voorraad

Je kunt bij ons terecht voor baby- & kinderkleding, in maat 44 tot en met 176, dames & herenkleding maat XS – XXL, grote maten en positiekleding. Je mag ook accessoires (zoals mutsen/sjaals/wanten/zonnebrillen/tasjes), verkleedkleding, zwemkleding en schoenen inleveren.

 

Donaties

Houd je van opgeruimde kasten? We zijn heel blij met donaties mooie kleding, maar hebben hier wel een aantal spelregels aan verbonden, om te voorkomen dat we een dumpplek worden en het voor de vrijwilligers leuk blijft om donaties in ontvangst te nemen.

Alleen tijdens openingstijden kunnen donaties gebracht worden naar het ruilpunt. Ook bij een donatie controleren alle kleding op gaten, vlekjes in de mode etc. We vragen je hier even op te wachten. Ondertussen kun je ook een gratis kopje koffie/thee drinken in de Gulle Hendrik (de kantine van Huis van de Wijk Triade). Voor je donatie ontvang je een eveneens een stempelkaart met stempels. Hier mag je zelf iemand anders blij mee maken of we doen hem voor je in de stempeldonatiebak met stempels voor mensen die het financieel nodig hebben. Via de gemeente kunnen mensen bij ons dan gratis kleding komen uitzoeken en wij ontvangen een financiële vergoeding, waarmee we weer leuke dingen voor de vrijwilligers kunnen doen of het ruilpunt verbeteren.

We nemen alleen schone kleding, schoenen en accessoires aan, geen andere spullen zoals beddengoed, verzorgingsartikelen en speelgoed. Babykleding t/m maat 86 hebben we ruim voldoende en kunnen we bij donaties daarom niet aannemen. Heb je meer dan 3 volle tassen om te doneren? Neem dan vooraf contact met ons op om een afspraak te maken.

Kan je nooit onder openingstijd? Er staat een rode donatiebox naast het huis op vogelzang 46. Graag ook hier alleen schone nette kleding in doneren. 

Heb je vragen over doneren, mail ons gerust.

 

Nieuws

Vergeet niet om ons op social media te volgen via www.facebook.com/krijgdekleertjesElst

of https://www.instagram.com/krijgdekleertjeselst/

 

Het Team

Amanda Mens is coördinator en vrijwilliger bij KrijgdeKleertjes Elst.

Amanda: ‘Ik vind KrijgdeKleertjes een geweldig initiatief, duurzaam en ook nog goed voor de portemonnee. Toen ik de vacature voor een ruilpunt voorbij zag komen, was ik gelijk enthousiast en heb ik mijn deuren als ruilpunt geopend. Ik begon vanuit mijn huiskamer in augustus 2015, maar door het succes, ruilen we nu op een externe grotere locatie, in een prachtige ruimte met een echt winkelgevoel. We hebben een team fijne vrijwilligers en werken samen met cliënten van de dagbesteding bij Driestroom.

Wil je graag kennismaken en ook kleding ruilen? Mest de kledingkasten uit en kom gezellig langs.

 

Contact

Heb je vragen, suggesties of vind je het leuk om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan? We horen graag van je! 

Reacties en vragen

Kan ik vrijdag zonder afspraak komen?