achtergrondplaatje

Woudrichem

KrijgdeKleertjes Woudrichem open vanaf 12 september 2018foto kleertjes aan waslijn woudrichem

 

Je bent van harte welkom bij het ruilpunt van KrijgdeKleertjes Woudrichem. Elke tweede woensdagochtend van de maand kan je bij ons kinderkleding ruilen. We zijn open van 9.00-11.00 uur en je vindt ons in ‘De Werf’, Raadhuisplein 1 in Woudrichem. De ruilmomenten vallen samen met het Kind&Koffie-Café en je bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten, voor een kop koffie, thee en het ontmoeten van andere ouders en kinderen.

 

Zo werkt het ruilen

* Je kunt bij ons gratis te kleine, maar nog mooie kleertjes in maat 50 t/m 140 omruilen voor andere mooie tweedehandskleding in een maatje groter.

* Alle merken kleertjes zijn welkom.

* We nemen alleen kleding aan die echt nog in goede staat is en past bij het seizoen. Controleer zelf thuis goed op vlekken, gaatjes, kapotte ritsen, ontbrekende knopen, verwassen, gepild etc. Graag gewassen en netjes opgevouwen aanleveren.

* Je mag op een ruilochtend gewoon binnen komen lopen, maar we vinden het fijn als je je van tevoren aanmeldt via facebook of via krijgdekleertjeswoudrichem@gmail.com. Als je aangeeft welke maat je zoekt, kunnen we vooraf laten weten of we voldoende voorraad hebben.

* Je komt naar de ruilochtend met de kleding die je wil inleveren. Wij selecteren dan alles zorgvuldig, zodat iedereen kan kiezen uit mooie én goede kleding. Jij shopt ondertussen gratis leuke ‘nieuwe’ kleertjes.

* We ruilen naar volume. Je mag maximaal één grote boodschappentas inleveren en een even volle tas weer mee terugnemen. Minder mag natuurlijk ook.

* Als het druk is, moet je misschien even wachten tot we je kleding hebben uitgezocht. Intussen kun je gezellig aansluiten bij het Kind&Koffie-Café of boekjes lezen in de bibliotheek.

 

Voorraad

Je kunt bij ons terecht voor baby- & kinderkleding, in maat 50 tot en met 140. Je mag ook slaapzakken, accessoires (zoals mutsen/sjaals/wanten) en zwemkleding inleveren.

 

Donaties

Houd je van opgeruimde kasten? We zijn heel blij met donaties mooie kleertjes! Mail ons gerust.

 

Nieuws

Vergeet niet om ons op facebook te volgen via www.facebook.com/KdKWoudrichem. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en de volgende ruilmomenten.

 

Het Team

Wietske Rowaan is coördinator en vrijwilliger bij KrijgdeKleertjes Woudrichem:

Wietske: ‘Ruilen is een hele makkelijke en leuke manier om bij te dragen aan een beter milieu. Het geeft heel veel voldoening om een ander blij te kunnen maken met mooie kleding en zelf nieuwe dingen uit te zoeken. En omdat ons ruilpunt op zo’n levendige locatie zit, komt daar ook nog een stukje gezelligheid bij!’

 

Contact

Heb je vragen, suggesties of vind je het leuk om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan? We horen graag van je! Je kunt ons bereiken door te mailen naar krijgdekleertjeswoudrichem@gmail.com.