achtergrondplaatje

KrijgdeKleertjes Ruilpunt Utrecht Pijlsweerd

Sinds maart 2018 kun je in Lou Oudenoord in de Utrechtse wijk Pijlsweerd komen ruilen. Marlous, Janet en Loet draaien hier elke maand een ruilpunt.

 

Marlous: “Het is verbazingwekkend wat voor mooie en leuke kleertjes ouders bij ons inbrengen, er is nog zoveel goeie kleding waar een andere familie hartstikke blij mee is. Daarnaast is ruilen ook een beetje als schatgraven: door de wisselende voorraad is het elke maand een verrassing wat je nu weer aan mooi ‘nieuw’ spul tegenkomt.”

 

Janet: “Ruilen is niet alleen goed voor het milieu en goed voor de portemonnee, het is ook gezellig. Naast de mensen die voor het eerst langskomen, heeft ons ruilpunt inmiddels een grote groep vaste gezichten. En hoewel de voorbereiding altijd flink wat werk is, vind ik het elke keer weer geweldig als ouders enthousiast naar huis gaan.”

 

Loet: “Ik bezocht KrijgdeKleertjes Pijlsweerd als ruiler en tijdens die bezoeken klikte het goed met Marlous en Janet. Na op een drukke middag spontaan bijgesprongen te zijn, ben ik gebleven. Het ruilpunt dat we runnen is echt ‘ons winkeltje’ en we zijn alle drie supergemotiveerd om iedere ruilmiddag te laten slagen voor iedereen.”

 

Contact

Locatie: Lou Oudenoord, Oudenoord 330, Utrecht

 

Openingstijden

Je bent in principe elke eerste zondag van de maand welkom om te komen ruilen. Volg de Facebook-pagina voor het meest actuele nieuws. Van 14.00 tot 15.00u is er standaard vrije inloop, van 12.00 tot 14.00 werkt het op basis van inschrijving met plek voor maximaal 15 ruilers per uur. Wil je je graag aanmelden? Kijk dan op Facebook of stuur een mailtje.

 

Voorraad

Naast kinderkleding kun je bij dit ruilpunt ook speelgoed ruilen.

Zoek je na het opruimen van de kasten een goede bestemming voor overbodige spullen zonder zelf kinderkleding of speelgoed terug te willen ruilen? Donaties, zeker in grotere kindermaten, zijn altijd welkom!