achtergrondplaatje

KrijgdeKleertjes Den Haag

Waar

Eenmaal per maand kan er op zaterdag van 13.00 tot 16.00u in Den Haag worden geruild in het buurt-en-kerkhuis Bethel (Thomas Schwenckestraat 28/30). Je kunt overdag gratis parkeren in de straat, ook is de tramhalte Fahrenheitstraat van tram 3 dichtbij. De actuele ruildata kun je terugvinden op de Facebook pagina van KrijgdeKleertjes Den Haag.

 

Coordinatoren van het ruilpunt zijn sinds kort Yvette en Lotte

 

Voorraad

Alle maten kleding (50 t/m 152) voor alle seizoenen zijn op dit moment voorradig. De een wat meer dan de ander. Grotere maten altijd minder dan de kleine. Alleen als er een maat helemaal NIET meer beschikbaar is zal dit worden vermeld op de facebook pagina.

 

Werkwijze

Er kan er maximaal een shopper per keer worden ingebracht per ruildag, van grote maten vanaf 104 mag altijd extra worden ingebracht. We werken met twee seizoenen: lente/zomer en herfst/winter. Je mag steeds alles in leveren, maar vanaf februari staan er alleen bakken voor de lente/zomer. Vanaf september gaan we over op het winterseizoen. We proberen steeds zoveel mogelijk wat is ingebracht bij te vullen. Je mag voor wat je hebt ingeleverd ook mee terug nemen. Indien je onvoldoende naar je smaak kan vinden in onze bakken , dan kan je ruiltegoed krijgen, of je neemt een deel van je ingebrachte kleding mee terug. We controleren aan de voorkant of de ingebrachte kleding voldoet aan onze eisen. Die eisen zijn vrij overzichtelijk: we willen graag dat de kleding schoon is, geen onuitwasbare vlekken heeft en niet pilt. Verder nemen we alleen kleding, schoenen en slaapzakken in en geen lakens en speelgoed. Sokken en ondergoed mag je ook thuislaten. Zwangere vrouwen mogen eenmalig een shopper vullen met kleding in de kleine maten.

 

Sponsoring

We maken gebruik van het buurt- en kerkhuis Bethel. Daarnaast wordt de lunch voor de vrijwilligers gesponsord door Bakkerij Roodenrijs en de vegetarische supermarkt in de Fahrenheitstraat ‘My pillow store’.

 

Contact

Heb je vragen of wil je anderszins met ons in contact komen, stuur dan een mailtje naar krijgdekleertjesdenhaag@gmail.com.